Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Har en fråga till er

Skrivet av tina
som jobbar inom barnomsorgen. Jag har en pojke som fyller fyra i februari. Han har gått på förskola sedan han var 1½ år och det mesta har gått bra till nu.

Tyvärr upplever jag att sonen har blivit en "syndabock" på förskolan. Allt som händer och där flera barn är inblandade får han skulden för, vilket tas upp vid hämtning.
Jag har kommenterat det här till personalen, att de var ju tex tre barn som gjorde ett bus men får då höra att; men Pelle pratar så dåligt, det var inte hans fel, Kalle är ju faktiskt 1 år yngre, så din son borde veta bättre osv. Det verkar alltid finnas en ursäkt för de andra barnen som gjort bus men inte för min pojke?

När jag hämtade förra tisdagen så satt barnen och personalen och hade högläsning, alla barnen höll på att busa och skratta högt och en i personalen ryter till min son "S nu är du tyst med dig och lägger av". När hon fick syn på mig så blev hon knallröd i ansiktet och sa "oj, fick du höra när jag skäller på din son".

Nu undrar jag hur jag ska bemöta det här? Jag är livrädd att det ska bli en självuppfyllande profetia för sonen att allt är hans fel men samtidigt vill jag inte "stöta" mig med personalen?
Svar på tråden: Har en fråga till er

jag jobbar inte med barn

men var tvungen att svara ialla fall. ta upp det med en annan fskl på det dagiset. Ge dig inte. jag hade även påtalat det till områdesansvariga och en ev rektor. ojoj jag hade varit jättearg om mitt barn blev tillsagt så argt meddans de andra barnen slapp undan.
Skrivet av    m-dmed2

Artiklar från Familjeliv