Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Vilken kamera ska jag köpa?

Skrivet av Emelie
Ni kan säker hjälpa mig...
Vi har tänkt att köpa en ny digitalkamera. nu har vi en HP 720. Är jättenöjd med bilderna den tar men den är väldigt långsam i uppstart och mellan att man kan ta två bilder. Sen är den väldigt stor och klumpig sett med dagens ögon.

Det jag vill ha är en liten och lätt kamera som tar bra bilder (man har ju blivit kräsen med denna hobbyn) Det ska gå snabbt att starta kameran och snabbt från det att man tagit en bild till att man kan ta nästa.

Det ska gå att spela in video på den gärna det lite större formatet och självklart med ljud.

Zoom i alla fall 3x optisk, digital använder jag inte så ofta.

Har tittat på nätet på Konica Minolta Dimage X60 och Pentax Optio S60 men blev bara mer och mer snurrig av alla recentioner hit och dit? Ska man ha någon av dessa eller kanske något helt annat?

Budgeten ligger väl på max ca 3000 kr.

Det räcker med automatik, jag behöve ringa manuella inställningar.
Snälla ge mig råd (på alla sätt)
Svar på tråden: Vilken kamera ska jag köpa?

Jag gillar Canon

Så mitt tips blir Canon Digital Ixus 50. Den kan filma med ljud, 640 x 480 30 b/s, så länge minnet räcker. ostar 3 099:-- hos Cyberphoto så det är möjligt att den finns för 3000:-- prick nånstans.
Skrivet av    Maria

Jag har

en Canon Ixus 400 som jag tycker har mycket hög kvalitet på bilder. Den är som alla andra dålig vid bilder i mörker (luciatåg är en rysare) men annars är jag super nöjd!
Skrivet av    Mill@n

billigare här:

http://se.pricerunner.com/photography/digital-cameras/64443/prices Hade uppe pricerunner, så jag passade på att kolla den du föreslog åt Emelie :)
Skrivet av    -Catharina-

Artiklar från Familjeliv