Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Vanligt med stökiga barn efter umgänge?

Skrivet av Emma
Hej!

Jag har en son på 2,5 år som sovit över hos sin pappa varannan lördag till söndag och varit hos pappan dagtid på söndagen den andra helgen sedan i vintras.

Jag har lite funderingar kring sonens uppträdande (särskilt efter helgen med övernattningen) När han kommer hem är han ofta väldigt stökig. Inga regler tycks gälla längre enligt honom, han kastar saker, slåss, är ganska arg o över lag väldigt svår att ha o göra med. Dock ej ledsen. Inga problem med själva överlämnandet. Det blir puss o kram till både pappan o mig så det är nog inte det.
Är detta vanligt eller bör jag ana ugglor i mossen?

Jag bör tillägga att jag o fadern ej kan prata om detta då vår kontakt är väldigt kylig o han kommer direkt tro att jag anklagar honom för att sonen ska må dåligt. Det är inte min mening. Är bara lite orolig :(
Ska på sammarbetssamtal hos familjerätten snart.
Svar på tråden: Vanligt med stökiga barn efter umgänge?

Absolut

det har alltid varit så här, när de varit hos sin far. Att de inte törs släppa loss där vet jag, så jag förmodar det kommer när de är hemma i stället.
Skrivet av    anne.h

En omställning förstås

Om han är så pass liten och bara är hos sin pappa varannan helg blir det förstås en ganska stor omställning varje gång han är där. Jag kan förstå det. Däremot förstår jag inte riktigt vad det är för ugglor i mossen du anar?
Skrivet av    Christopher

Vanligt och ganska naturligt

Små barn mår bäst av fasta och dagliga rutiner och de bryts självklart när sonen är hos pappa varannan helg. När han kommer hem behöver han \"böka runt\" lite för att hitta rätt igen. Testa gränserna för att se om de är kvar, liksom. När han märker att gränserna är kvar blir han trygg igen. Antagligen kommer problemet minska ju äldre sonen blir.
Skrivet av    BF

Jo, nog känner jag igen det...

Jag skrev lite om sista helgens \"bravader\" i min dagbok i min presentation. Så är det ofta här också. Inte ofta, förresten. Alltid. Läs om du vill och se om du känner igen dej?
Skrivet av    -Milou-

När barnen var små så tog det

en halv till en dag (vi hade vecka vecka) innan de var inne i gängorna. Nu när de är 9 och 11 räcker de att de kliver innanför dörren så är de anpassade. Dvs hos mig plockar de efter sig själva till stor del och hos mamma plockar hon. Även tjafset dem emellan är annorlunda hos mamma tjafsar de och retas och hos mig retas de på ett helt annat sätt, osv. Samma sak vad gäller läggning hos mig lägger de sig olika och utan tjafs (de får plana in i sängen i den takt som dagsformen utvisar) hos mamma så går de och lägger sig tidigare men de bråkas mer om läggningen. Hos mamma så somnar de om på morgonen och hos mig går de upp efter en tillsägning. Ovan är exempel på hur det är just nu. Notera att det kan vara ombytta roller inom ett år.
Skrivet av    Jämställd pappa

Tack för era svar

Tack för era bra o konkreta svar. Det känns lugnande. Sonen träffar sin pappa söndagen ena helgen och andra helgen från lördag till söndag om det framgick lite dåligt.
Skrivet av    Emma

Så här...

tänkte jag... Antingen är detta vanligt o därför frågade jag. Eller så borde jag se det som ett tecken på att något är fel. Tex att han inte mår bra av övernatta eller att han inte träffar sin pappa ofta nog (det där går så klart hand i hand) Jag skrev även att han träffar sin pappa på dagtid ena söndagen, och helgen därpå övernattar han från lördag till söndag (uttryckte mig kanske luddigt) Det innebär att dem ses varje helg. Tycker du att det är underligt när man som förälder känner ett ansvar att åtminstone försöka upptäcka eventuella ugglor i mossen? *s*
Skrivet av    Emma

Min son är 9 år och likadan

När han varit på landet med sin pappa eller varit med pappa en dag. Sen när han kommer hem till mig är det som en ballong man sticker hål på. Han blir liten, far runt härjar och har sig. Hos pappa har han säkert varit jättesnäll och skötsam. Hos mig tar han ut allt fortfarande. Pappa är strängare på vissa saker men väldigt tillåtande med andra.
Skrivet av    Mamman

Artiklar från Familjeliv