Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Ser en viss så kallade "lathet" hos vissa föräldra

Skrivet av asasa
Tycker det är lite synd.Jag vet många och ser många som har flera barn,eller som kanske bara har ett barn men inte orkar uppfostra dem.

Ge med sig när barnet tjatar,skriker,grinar,kanske slåss.Äter sötsaker eller till och med dricker saft ofta.Sätter barnet vid tv:n.
Jag har arbetat med barn och föräldrar,har många vänner som har barn,även många ett barnsföräldrar.
Jag själv har ett barn.En 4 åring.

Och jag har arbetat hårt och det har min sambo md.Vi jobbar heltid,övertid ibland med.All våran tid som vi är lediga går till varandra.Eller till vårt barn.
Hemmet ska skötas,vi lagar god och nyttig mat.
Tvätt,daglig städning som man gör...

Framför allt umgås vi med vårt barn.Mycket.Busar,skrattar,spelar spel,leker,bygger lego,ute och går,myser med nån film ibland,ligger i sängen och leker och myser.Hon är 4 år gammal.
Men vad vi har kämpat.Från morgon till kväll,många nätter.I långa perioder.
I flera perioder.

Allt för hennes tidigare raseriutbrott,slåss och bitas,mardrömmar,vakna nätter,eviga tjat om godis,saft mm.

Nej,vi ger inte med oss,vi vill att hon ska äta lagom nyttigt,och dricka saft ENDAST om det är kalas,godis måttligt vissa lördagar,inte alla.
Och vi har lyckats.Alla säger att vi har en mycket väluppfostrad dotter.Lekfull,aktiv,mycket glad,hjälpsam,snäll,rolig,lyssnar på andra,hjälper andra.
När jag och min man bestämde oss för att skaffa barn så ville vi aldrig ha en dotter eller son som skriker i affärer eller springer i väg på stan,som inte lyssnar,eller som slåss eller bits.Eller som är lat.

Vi är inga änglar,vi är inte perfekta,vi är inte för stränga.Vi uppfostrar vår dotter för att vi älskar henne.Hon hjälper oss med små saker när vi är sjuka och det älskar hon(tex bädda ner oss,hämta vatten,toalettpapper,nässpray mm).
Hon är med i köket varje dag och lagar mat.Vissa dagar är hon ute med sina kompisar och leker.

Hon har många vänner,och det är mycket spring i våran tjej.Vi lär henne mycket saker.
Vi tar oss tid till henne.
Flera som jag träffat eller känner ger med sig,alldeles för lätt.De orkar inte,de har gett upp,de klagar föräldrarna.Men det är när dom är små som man ska ta tag i saker och ting.Fostra dem.

Ger man med sg så blir det svårare nästa gång.Numera styr barnen över föräldrarna.Föräldrarna gör det svårare för sig sälva.Dom föräldrar jag har pratat med är mycket medvetna om problemen och varför de uppstått.
Men de tar den som de anser enklaste utvägen när det egetligen är den svåraste.Om man inte kan fostra sitt barn eller inte orkar,vilken tonnåring får man inte då??
Man får inte respekt,eller får höra lögner,alkohol,cigaretter,skolk mm.

Jag menar inte på att föräldrar är dåliga.Finns många kanon bra föräldrar,som gör sitt bästa och som älskar sina barn.Tyvärr så är allt för många idag lata,eller har för lite tid och ork.Inget illa menat men så är det för endel.
Svar på tråden: Ser en viss så kallade "lathet" hos vissa föräldra

Helt otroligt..

vad vill du med ditt inlägg?? Vilken j*la besserwisser!
Skrivet av    Att det finns sånna som du?

Håller med...

...men världen kryllar av såna människor som tror de kan mer och vet mer än alla andra. Tror det beror på deras egna taskiga sjävförtroende. Kram på er alla. :)
Skrivet av    milla

men,

vad vill du ha? En guldstjärna eller vad? Vad är poängen med ditt inlägg?
Skrivet av    znigel m. Linnea

Grattis,Bror Duktig!

Men du,jag tror inte mycket på det du säger.Vilket trams! Nu är jag bara inne o läser egentligen,men måste få svara för det du skriver är så otroligt naivt. Jag är ensambarn själv,men har så många som sju egna barn.Och vi är inga perfekta föräldrar.Men har,trots godis _varje_ lördag,och att vi varit lite slappa iblan,världens finaste mest harmoniska barn. Faktum är att vi ständigt får beröm för barnen. Usch vad jag mår illa av ditt uttalande,så omoget och naivt. Vad vet du-med bara ETT barn?? Menar inget illa med det ,till er andra.men ni verkar ju fullständigt normala i jämförelse!
Skrivet av    Ensambarn & 7-barnsmamma

Jaha???? *imt*

d
Skrivet av    men herregud....

Jag har kanske inte här att göra

men kan i det här fallet inte hålla mun. Du har ett barn och anser därmed att du har universalreceptet för barnuppfostran? Är du säker på att tjejen inte är förtryckt? Jag har fem jag. De försvinner i affärer för de vågar ge sig av på egen hand. De ler och småpratar med främlingar. De tjatar om godis ibland - utbrott har jag däremot inte haft några. Jag tycker barn ska få ha sina åsikter och känslor och framför allt vara det de är, barn. Hålelr däremot med dig i att barn ska ha gränser och allt det där. Men barn är individer. För lite och för mycket skämmer allt. Böj henne inte så hon gör ett rasande uppror en dag. Har en tonåring som är det omtänksammaste som finns, trots att han haft en ganska fri fostran. Folk blir förstås förvånade, för långhåriga slynglar i trasiga jeans ska inte vara vänliga och väluppfostrade, och definitivt inte resa sig på bussen för pensionärer! Kanske dags att slappna av lite? :-)
Skrivet av    MsK

Oj, har du fem???

Det var inte dåligt. Kanske inte hör till inlägget men förstår du inte att \"asasa\" vill provocera??
Skrivet av    ....

Antar

att jag förstår.. Hon lyckades ganska bra med mig! ;-)
Skrivet av    MsK

Jo, lite för förnuftigt...men

några poänger finns det faktiskt i inlägget... Jag har dåligt samvete för att min lille huligan är chef i huset. Jag sätter honom ibland framför tv:n för att få lite lugn och ro. Det händer att han får saft och bulle mitt i veckan.... Jag orkar inte alltid med konflikter utan tar den lättaste utvägen. Jag är nog för lat. Men jag är trött!!
Skrivet av    Men ger honom kärlek ändå

Oj

Är vi normala även om vi BARA har ett barn? Snällt sagt av en erfaren 7-barnsmamma.
Skrivet av    Anna

Jag menade inget illa

Jag är ingen perfekt mamma,men jag och min man är mycket bra föräldrar. Vi hade både det bra med våra syskon som små,men vill ge våra barn ännu bättre.Vi vill ha barn som alltid sköter sig och kanske hjälper till i affären,som har roliga aktivteter,som får uppleva saker. Vi vill inte ha bortskämda eller \"lata\" barn. Vi lägger ner mycket tid på kärlek i vår familj,roliga saker och uppfostran. Jag tycker synd om barnen när vissa föräldrar är väldigt mycket inne med sina barn.Barnen blir ju utråkade,de vill göra sig av med sin energi och väljer då att bråka eller göra andra saker mer än vanligt,eller se film. Det gör det jobbigare för föräldern som inte aktiverar sina barn. Min blir inte ofta jobbig.Vi jobbar,vårt barn är på dagis 25 timmar i veckan,och sedan är nån av oss,eller allihop ute med vårt barn.Lekparken,badhuset,baletten,fotbollen...vännerna... Vi har väldigt bra vänner med.Cirka var 5 vecka så brukar våra bästa vänner ha våra två barn.De brukar vara där cirka 3 dagar.Eller 4.Och barnen älskar det. Våra vänner älskar det.Då får samtidigt jag och min man tid ensamma. Gå på bio,ut och äta och ta en öl,har sex hela tiden,myser,pratar hela nätterna,vi blir som nyförälskade tonnåringar.Ibland stänger vi bara oss in i vårt hus under barnledigheten och njuter av varandra. Syftet med denna barnledighet är att barnen älskar det,och så jag och min man får njuta av varandra och umgås ensamma. Jag menar inte att ni andra föräldrar är dåliga.Alla gör sitt bästa,och ibland väljer den \"jobbiga\" lösningen framför den bästa lösningen.Jag menade bara väl med mitt inlägg.Själv har jag gjort det enkelt för mig. Med att uppfostra mycket. Alla i vår bekantskapskrets älskar att vara barnvakt,ibland ringer de och frågar om de får ta med barnen på Liseberg eller på kalas.Eller hem till sig. Jag frågade faktiskt varför till flertal vänner.Svaret blev att flera av deras syskon har barn och nära vänner.Men föräldrarna uppfostrade dem inte eller aktiverar dem inte tillräckligt,vilket blev väldigt jobbigt eller tråkigt att vara barnvakt för deras barn elleri vissa fall jobbigt att hälsa på. Våra barn är väluppfostrade,och samtidigt lekfulla.De har ett bra språk,mycket spring och bus som andra barn har.De vet vad som är rätt och fel.Och de är underbara när de är på dagis eller med barnvakten.
Skrivet av    asasa

Hm...

Har du fått fler barn sen sist? vet du, mina barn är också världens bästa!!
Skrivet av    Mamma

För f.n ge dej...

...tänk på vad du skriver MÄNNISKA!!!!!!
Skrivet av    förbannad

Min mormor....

...är också 7 barnsmamma och aldrig att jag har hört henne uttrycka sej så illa som du gör. Är vi normala som har ett barn?? Men tack så jättemycket. Hör du inte hur illa det låter?
Skrivet av    milla

Jag blir lite rädd när jag läser

att du/ni ALLTID vill ha ett barn som sköter sig.... Hör det inte till barndomen att man INTE alltid ska behöva sköta sig? Jag skulle bli oroad om min 2 åring aldrig tjurade, blev arg, klättrar, hoppar i soffan, river i skåpen osv. Och att barn i stort sätt alltid uppför sig exemplariskt när föräldrarna inte är med är ju just ingen nyhet...
Skrivet av    Lotta

Jag vill ha rapport igen

när din dotter är 15...Du vet väl om att för hård uppfostran garanterat leder till revolt senare. Tro mig jag vet. Jag har jobbat på resursskola... Men jag håller med dig att man inte ska ge efter hela tiden. Hon kan inte skrika till sig saker minsann... Men du.. Godis är ju gott, vad är meningen med att inte äta lite gottgott på helgen? Det är ju en belöning efter arbetsveckans slut.
Skrivet av    sofia m Pamela

Artiklar från Familjeliv