Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Anna, 2 1 /2 år härmar lilla syster, 1 år

Skrivet av Annas och Emmas mamma
Lilla tjejen skakar ungsluckan, då kommer Anna springande och också skakar ungsluckan. Eller så trummar Emma på tvättmaskinen, så kommer Anna och gjort likadant. Vi har sagt ifrån många gånger (både till Emma (vi förväntar oss dock inte att hon skall kunna förstå vad vi menar och varför) och till Anna) och flyttat på Anna, men hon slutar inte. Annars är Anna snäll och hjälpsam. Är det likadant hemma hos er?
Svar
Det kommer att fortsätta
Vissa saker har ju inte storasyster upptäckt ännu, och när lillasyster gör det så måste man ju få testa men det blir ju lite häftigare... Minns just detta när det gäller maten, för den äldre var så prydlig när hon åt mat och varken kladdade eller dreglade alls. Lillasyster lärde storasyster hur man slänger mat omkring sig. Lillasyster hade sin spaghetti m köttfärssås runt sin kropp, medans storasyster hade slängt sin mat upp i taget och tapeterat om i köket. Men det är ju svårt att bli arg, för i deras ögon gör de samma sak. Så mitt tips är väl att låter ni lillasyster göra en sak så måste storasyster få göra det också. För henne är det samma sak även om resultatet blir annorlunda i \"våra\" ögon...
Skrivet av    Lena_O
Kommer ihåg
många runt omkring oxå som kanske skrattade åt lillebror eller ropade och sa \"titta vad busen gör - han är ju söt\". Och så gör storebror samma sak och får skäll! Då blir man ju lätt förvirrad... Försök säga åt båda tjejerna i samma tonläge och på samma sätt och anta inte att Anna automatiskt vet att hon är stor och sådant är förbjudet. De kommer att fortsätta härma varann och vilja ha det den andra har.
Skrivet av    Anna med Albin o Frippe
*ler*
Vad lustigt att du skriver det här för jag har dom senaste dagarna gått och tänk precis samma sak! Mina tjejer härmar varann massor! Speciellt lillasyster som ska göra allt som sin storasyster = ) Ett klassiskt exempel hos mina tjejer. Annie (3 år) vill gunga i lekparken. Alice (1½ år) springer efter och självklart ska hon också gunga! När Annie har gungat färdigt vill hon snurra i gungan, då ska självklart lillasyster också göra det! Fortsätter jag gunga Alice samtidigt som jag snurrar Annie så blir Alice JÄTTE ledsen! *ler* Och har Annie gungat/snurrat färdigt och kliver ur gunag....ja då är lillasyster också färdig! Så där håller dom på varje dag. Även när det gäller leksaker och lekar här hemma. ALLT ska dom göra tillsammans samt härma varann... = ) Så mysigt så!
Skrivet av    cerlise