Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Huvudform

Skrivet av Bettina med Benjamin 030106 (30+3)
Frågade lite på en mailinglista men ville höra lite här också...Min son som är drygt 2,5 år har en annorlunda huvudform, den har varit sådan sedan födseln. Han har avlångt huvud med stort bakhuvud och en väldigt väldigt smal panna. Uppifrån sett så blir huvudformen mer triangelformad nästan. Han får ofta kommentarer om sitt långsmala ansikte och annorlunda huvudform .
Vi går på vanliga BVC och de är inte insatta i detta. Undrar om ni med lite äldre barn upplevt att huvudformen ändrat sig med åldern? Eller om någon vet mer om detta?
Vill bara påpeka att jag tycker min son förstås är underbart vacker som han är.:) Men funderingar finns ju där ändå...
Svar på tråden: Huvudform

Jadå, här har det ändrat sig

min 12åring ser helt normal ut, fast han hade väldigt smalt ansikte som liten. Den där distinkta \"prematurlooken\" försvann nog i 4-5 årsåldern tror jag. Sedan har han alltid var smalare än sina jämnåriga, och spenslig är han fortfarande, men som sagt huvudformen är likadan som lillebrors. Storkillen är född i vecka 28+5.
Skrivet av    Magda med tre killar

Oftast...

...tror jag att huvudformen går till sig med tiden. Dock kan det skilja från barn till barn. Jag har 2 prematurer. Den ene (nu 3 år, född v28) har numera helt rund och fin huvudform medans den andre (nu 12 år, född v33) fortfarande har ganska platt och avlångt huvud...
Skrivet av    Ulrica med Elias 3½ (v28+3) + 3 killar till!

Artiklar från Familjeliv