Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Fortsättningen på nedan problem..

Skrivet av Anonym
Nu har jag försökt kontakta X:et för ett nytt schema via tel, sms och mail, men utan svar. Har skrivit och bett honom att kontakta mig så att vi kan lösa saken.

Det sista han skrev var att han ville ha ett umgänge utan schema, att det skulle bestämmas "gång för gång". Visst, skönt att han vill träffa barnen. Men varför utan schema? Är det inte bättre att alla inblandade har ett schema att följa, för kontinutet och planerings skull?

Vad gör jag? Ska jag verkligen gå med på det eller ska jag "kräva" ett schema? Känner mig totalt slut, det här tar så otroligt på krafterna..
Svar på tråden: Fortsättningen på nedan problem..

Tycker

absolut att du har rätt att kräva ett schema. Både för din egen men även för barnets skull. Ett barn behöver och har rätt till struktur, dvs de behöver veta vad som händer och när. Att bestämma gång för gång kan passa vuxna som har stressigt och inte riktigt vill planera sin vardag, men så kan man inte resonera när det gäller barn. De riskerar ju att bli väldigt splittrade om de hela tiden ska undra när de ska till pappa/om de ska till pappa/ isåfall när/var/hur???? Så ja, kräv schema, absolut. Sedan kan man ju alltid vara lite flexibel, saker kan ju köra ihop sig och man kan få göra en tillfällig ändring, men det är bäst att ha ett schema som grund.
Skrivet av    Nettan

Du ska inte gå med på det

det innebär att du ska stå standby tills han, ev, behagar träffa barn. Kräv schema
Skrivet av    marib

Jo, absolut!

Vi har tidigare inte haft problem att ändra helger om det har behövts. Nä, kändes jättejobbigt igår när sonen, 3 år, pratade om \"nästa gång han skulle till pappa\"...
Skrivet av    Anonym

Precis..

Det hindrar mig ju otroligt att aldrig kunna planera. Varken saker med barnen, eller utan dom. Skönt att höra att det inte är jag som är snett ute. Ibland känns det bara som att man ska vara tacksam att pappan ens vill befatta sig med sina barn.. Frågan är ju nu hur jag går vidare. Kön till FR är 1,5 månad och även om vi väntar tills dess (kan ju ändå inte tvinga honom dit, mer än att skriva ett schema utan FR) så är det ju inget som hindrar honom från att bryta schemat igen..
Skrivet av    Anonym

Visst, försök

få ett schema, det är bäst för alla. Vill han då träffa barnen oftare ser ni ju gång för gång om det passar. Förstår att det tar en massa negativ energi för dej.
Skrivet av    40+

Räkna då kallt med att han inte kommer

att ha dem alls. Enklast så, och börja leta pålitlig barnvakt :-)
Skrivet av    marib

Förstår det

mina flickors pappa ville inte heller ha nåt schema, jag fick igenom det ändå men trots det så kom han när han kände för det. Sist flickorna var dit så skulle de tillbaka två veckor senare... det har gått fyra och ett halvt år nu och de har slutat fråga när de ska till pappa nästa gång. Tragiskt men sant. De träffade visserligen sin far i somras i två dagar då de åkte med sin farmor o farfar ner för att träffa sitt nya syskon, men de träffade inte sin pappa så mycket de två dagarna och den enda de pratat om är sin lillebror. Det blir konsekvensen av när pappan/mamman sviker, barnen resignerar tillslut och frågan är om det är så ditt ex vill ha det? Annars bör han nog tänka på barnen och göra vad han kan för att främja ett bra och regelbundet umgänge. Stå på dig Kram
Skrivet av    Nettan

kräv schema

och kontakta familjerätten så ni får komma dit och skriva ett som oxå är juridiskt bindande \"gratis\"
Skrivet av    Anette.E

Är avtal

skrivna i FR juridiskt bindande?
Skrivet av    mammam

Näpp!

Det finns ingen som kan tvinga någon att hålla ett umgängesschema... Jo, bf kan man tvinga, men inte uf - väljer de bort sina umgängesdagar har man inga åtgärder att sätta in.
Skrivet av    MJ

Det avtal vi gjorde äe det

i alla fall, bevittnat och underskrivet av två personer förutom mig + pappan! Alla avtal kanske inte är det, men fR borde veta!
Skrivet av    Anette.E

man begär verkställighet

hos länsstyrelsen om det är en dom, men ett bevittnat avtal är oxå juridiskt bindande till viss del, men man kan inte tvinga ett ug, men om ug avtal ej följs det kan man göra nåt åt...
Skrivet av    Anette.E

Artiklar från Familjeliv