Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hur gör ni med medicinen?

Skrivet av Anna
Min dotter (snart 4 år) äter absenor och iktorivil.
Ända sen hon började med det så har vi blandat det med oboy i en nappflaska som hon sitter i soffan och dricker.
Men nu kan jag känna att vi måste ändra detta pga av allt socker som hon får i sig.

Hur gör i andra som har flytande medicin? Blandar ni med något eller tar era barn medicinen direkt?
Svar på tråden: Hur gör ni med medicinen?

Har inte någon mixtur

men om valet skulle vara att över huvudtaget få i barnet medicinen eller låta barnet få i sig extra socker, så skulle jag inte tveka, utan faktiskt fortsätta ge med oboy. Eventuellt skulle du ju kunna försöka att ge allt mindre oboy-pulver i mjölken, och på så sätt successivt vänja av med själva \"chokladsockret\". Eller testa att ge med medicinspruta, utan att blanda medicinen med något, men jag antar att ni försökt det först, och att det då var svårt att få i henne medicinen.
Skrivet av    Bibi

Direkt

Anton får absenor, han älskar den. Och tar den gärna direkt ur doseringssprutan.
Skrivet av    Camilla med Anton-03

Absenor

ger vi direkt som den är i doseringsspruta som vi sprutar in i munnen. Detsamma gör vi med Lamictal. Det är bara Keppran som vi blandar ut i chokladmjölk för den får vi inte i lillan annars. Vi har mycket krångel av och till med medicinerna då lillan har autism. Just nu (med mixtur av alla mediciner) fungerar det bra.
Skrivet av    lillans mamma

om jag vore du

¨så skulle jag inte ta bort oboyen. det är bra att tänka så att barna inte får i sig så mycket socker men till vilket pris? ni kanske får då problem att få i henne medicinen. under en dag finns det ju så mycket annat man som innehåller socker tex bara i yoghurt är det mycket socker. jag vet ju inte alls hur era matvanor ser ut men jag skulle nog se om det finns annat att ta bort. om det nu inte är så att du strävar efter helt sockerfritt. kram
Skrivet av    nilla med 2flickor o 2pojkar

Artiklar från Familjeliv