Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hur gör man när den andra

Skrivet av Wallander
vårdnadshavaren brandskattar barnets reservkläder på dagis-lekis-skola?

Förutom att hon tar med sig extra kläder, försvinner stövlar, regnkläder och ytterkläder. Jag har inte råd att försörja dottern med 2-3 ggr ytterkläder som hon inte använder.
Svar på tråden: Hur gör man när den andra

Svårt

Inte kul att blanda in personalen i detta, och de kan förmodligen inte heller borga för att \"dina\" grejer inte försvinner. Det går inte att prata med människan, utgår jag från? Jäkligt knepigt, det är ju en form av stöld, polisnmälningsbar. Fast så funkar det ju inte heller ... Kanske måste du gå vägen via personalen iaf och fråga om de kan försöka se till att grejerna kommer tillbaka? Hopplöst läge. Och vilket hopplöst ex!!
Skrivet av    Miss Lyckad

Drar mig för att blanda

in personalen, men exet går inte att prata med (oavsett vad det gäller). Jag har försökt hur många gånger som helst - familjeterapi, familjerätt, TR, HR, och det är omöjligt att komma överens om något om man inte tvingar henne till det.
Skrivet av    Wallander

Byter ni via dagis?

Om inte så kan du ju helt sonika göra så att dom dagar du har barnet på dagis så tar du med dig en \"påse\" med reservkläder och sen tar du med den hem när du hämtar din \"sista\" dag innan bytet. Och sen får den andre föräldern göra likadant under \"sina\" dagisdagar om det skall finnas några ombyten. Men om ni byter via dagis så lär ju inte det funka för då blir det ju ett glapp en dag utan ombyte om du tar med dig \"dina\" kläder redan på morgonen när du lämnat bytesdagen. Jag misstänker att du redan försökt prata med henne om det och att det inte funkar......därav det något \"krångligare\" förslaget!
Skrivet av    Ziggy

Dom i HR om att bytet SKA

ske via dagis-skola. Tvunget att vara så för modern blir aggressiv och grälar öppet de gånger dottern lämnas direkt. Ofta behöver dottern kläderna på \"bytes\"-dagarna.
Skrivet av    Wallander

Ajdå.....

....då har jag tyvärr ingen \"patentlösning\". Har ju själv vv och vi byter via dagis. Vi kör med \"gemensamma\" inköp av ytterkläder, regnkläder etc. Så där har vi inte dubbla uppsättningar. Nu har jag inte ett ex som medvetet \"förser sig\" som du beskriver det. Däremot är hon ibland ganska slarvig så jag har vant mig vid att alltiid kolla i \"reservklädesbacken\" och regnkläderna etc. när jag hämtar efter en \"mammavecka\" för att se att allt finns. Det händer titt som tätt att det använts under hennes vecka och att hon glömmer att komplettera eller tex. glämmer regnkläder hemma och liknande. Gäller det bara ombyteskläder så fixar jag dit ersättning själv men påminner henne att lägga \"tillbaks\" det som använts nästa vecka. Gäller det typ ytterkläder så brukar jag bara säga typ: \"Jr:s, stövlar saknas. Har du dom hemma? Du kan antingen komma förbi med dom ikväll eller själv åka förbi dagis och lämna dom imorgon!\" Efter några gånger så blir det helt plötsligt jobbbigt att \"slarva\" då hon själv aktivt måste göra något för att rätta till \"slarvet\"........så då har hon lärt sig och nu händer det inte alls lika ofta!
Skrivet av    Ziggy

En extra vända?

i nödfall. Du åker till dagis i god tid för att hämta grejerna på hämtning/lämningsdagarna.
Skrivet av    marib

Det blir nog lösningen på det hela

Lekis ligger bara ett stenkast från mig, och så länge jag är sjukskriven går det ju att göra denna vända, både på fredag em och måndag morgon. Tack marib.
Skrivet av    Wallander

*s*

Jag har börjat med sådana konversationer, men de brukar sluta med att vi inte kan komma överens om när pexet är hemma eller inte. Det är en resa på 1½ timme - så jag gör den inte gärna - och hon gör den inte alls.
Skrivet av    Wallander

Glad att kunna vara till hjälp

men tragiskt att man ska behöva göra så här.
Skrivet av    marib

Har fått göra så på så många

plan att jag näst intill är härdad numera tyvärr. Men tragiskt är det i alla fall.
Skrivet av    Wallander

Vad glad jag är

att exet och jag bor nära och att vi till och med har nyckel till varandras lägenheter att använda om något glömts kvar. Båda glömmer, det är mänskligt, så det händer att man får åka förbi och hämta nåogt. Enkelt fixat. Önskar att alla hade det så!
Skrivet av    Malinau

Ja, jösses, vad göra?

Verkar inte vara en helt balanserad person ditt ex. En dom som säger att man måste byta via dagis för att hon blir så aggressiv... huuuu Har hon någon valuta, något hon kan få om hon slutar med detta eller bli av med om hon inte slutar? Något hon skulle värdesätta högre än att brandskatta kläder och något du faktiskt kan påverka henne med?
Skrivet av    Malinau

Sorry - det fungerar inte så

Jag har försökt att byta hur många gånger som helst, och det gör henne bara frustrerad - då tycker hon att jag bara tänker på mig och inte på dottern. Balanserad, nä, kanske inte riktigt. Men input här har fått mig att tänka i alla fall..
Skrivet av    Wallander

Du är omänsklig Malinau

att låte exet ha nyckel till din lgh *ryser vid tanken*. :-)
Skrivet av    Wallander

*s*

Här är en till som har nyckel till exet, och han till mig. Fast det är nästintill bara han som glömmer grejer och jag är inte så vänlig som Malinau att jag hämtar prylar där, om det inte är så att det inte går att lösa på något annat sätt. Har en förhoppning om att han nån gång ska lära sig att komma ihåg saker när han får extra besvär för sin tankspriddhet, men det går väldans tröööögt på den punkten. Kanske vi bor för nära varandra för att det ska bli tillräckligt jobbigt? Han plockar för övrigt också hem alla kläder från skolan utan att ta dit dem igen, men till skillnad från ditt ex så vet han inte -varför- han gör det. :-) Däremot förstod han ju det opraktiska i att alla dotterns kläder var hemma hos honom och att det inte var så bra att vara utan extrakläder på skolan, så det finns hopp.
Skrivet av    Mathea

Oj!!!

Vad ni verkar ha kommit långt. Själv längtar jag till den dag jag har en egen ytterdörr att kunna stänga igen och låsa ordentligt.
Skrivet av    Humlan

Bäste Herr A Wallander

Ja, jag är kanske omänsklig, haha. Jag vet i alla fall att jag är extremt framåtinriktad. Det som hänt, det har hänt och det ältar jag inte för det kan man inte göra något åt. De flesta människor förtjänar en andra chans och jag är glad att han tog den. På det sättet alltså. Någon chans som make får han inte igen minsann. Det finns ju gränser för min omänsklighet... *S*
Skrivet av    Malinau

Hujedamig

Det där låter inte som en fullt fungerande människa. Klarar hon ett arbete? Har hon ingen \"valuta\"?
Skrivet av    Malinau

Nä..

Du får dra dina egna slutsatser om det där. Efter att ha sett Pokermiljonen på TV, så skulle man väl kunna säga att hon är en person som kör All-in oavsett hand.
Skrivet av    Wallander