Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Penicillin

Skrivet av Cajsa m. Thea
Var hos läkaren idag med Thea och fick penicillin utskrivet. Hur är med penicillin till så små barn? Det verkade nästan som om läkaren förväntade sig en reaktion från mig när hon berättade att hon vill skriva ut penicillin. Jag måste erkänna att jag är värdelös på vad som är bra och dåligt och varför etc.
Svar på tråden: Penicillin

Det beror ju på varför hon

ska ha penicillin tycker jag... Har hon en infektion orsakad av bakterier känsliga för penicillin finns det väl ingen anledning att ifrågasätta det. Men om det är så att hon kanske har en virusinfektion så bör man ju absolut göra det! Orsaken till att jag skulle kunna opponera mig om det hände mig och mitt barn är alltså om det är osäkert om ifall det är något som botas av penicillin. Och jag ifrågasätter det då utifrån den aspekten att om man \"slaskar\" med penicillin och andra antibiotika så ökar risken för att bakterierna (observera, det är inte barnet i sig) blir resistenta mot antibiotika! Det är ett reellt hot, så man kanske bör ifrågasätta ibland varför ens barn eller man själv får antibiotika, och även kräva odling i vissa fall, så att man får rätt sort redan från början
Skrivet av    olivia

hej

Jag har fått utskrivet penicillin med orden \"du får avgöra sjölv om det inte verkar vara virus o då får du ge honom det.\" Ehh...hallå?! Då har jag _inte_ gett. Likaså vid öroninflammationer eller ens rodnad i örat skriver en del ut, när kroppen faktiskt kan läka det bra på egen hand. Sen finns det ju andra inflammationer t.ex uvi och lunginflammation då man bör ge barnet penicillin. En anledning till att undvika pencillin i onödan är ju att det slår ut immunförsvaret ordentligt och man får ofta dras med följdsjukdomar. Vad var din flicka för sjuk?
Skrivet av    Gianna

Artiklar från Familjeliv