Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hur ofta får era barn leksaker?

Skrivet av Åsa
Bara jul och födelsedagar?
Någongång extra om året?
I princip varje månad?
Blir nästan varje vecka när vi handlar/går på stan?

Hur mycket per år lägger ni uppskattningsvis på leksaker per år?
Svar
*Hmmm*
Jul.... Födelsedagar.... Och så kanske två gånger till per år.... Men då mindre, billigare sak... Och jag vet inte hur mycket vi ger för eg.... Jag och maken ger för 700:- varje jul och födelsedag till de två stora men då ger deras pappa för lite lika mycket så totalt får de ju för 700*2*2=2800:- per år.... Var.... Och vi ger för ungefär 1000:- per gång till lilla sonen.... Alltså 2000:- per år... Han får för ca 200:- per gång av sin pappa..... Totalt 2400:- per år.... Dottern får npg för ungefär 600:- per gång..... Totalt 1200:- per år.... Å så det extra då.... Kanske 200:- var per år.... Där dottern nog får lite oftare än 2 gånger per år..... Kanske 4 skulle jag gissa.... Alltså 400:- på henne då... Så.... Ettan får för ungefär 3000:- per år (leksaker å leksaker.... men saker iaf.. ) Tvåan får för ungefär 3000:- per år.... Trean för ungefär 2600:- per år.... Fyran 1600:- per år.... SUMMA: 10200:- för alla fyra per år och ett snitt på 2550:- per barn och år dvs. 1275:- per gång om man räknar enbart jul och födelsedag....
Skrivet av    -Jessis-
Ganska sällan
På sommaren blir det en del, badleksaker, skateboard, cykel och andra uteleksaker. Båda barnen fyller år på vintern, och då kan man ju inte ge sommarleksaker. Men annars försöker vi att bara ge på jul och födelsedagar, eller som belöning om de presterat något bra. Vi kör med belöningssystem för olika saker som att sluta kissa på sig, lägga sig själva, någon läskig läkarundersökning eller så, och då får man en leksak när man lyckats. Skulle tro att vi lägger kanske 1500 per barn och år på leksaker.
Skrivet av    Emma - mer glitter!
Ganska sällan här också
Jul födelsedagar och nångång extra om året. 700-1000 per barn kanske, har tre barn
Skrivet av    mia-pia
Jul, födelsedag och påskägget
Våra båda får i princip till jul, födelsedag och i påskägget (något litet billigt). Något år har de fått någon liten sommarpresent också. Sportgrejer, som bollar och klubbor, köper vi när de behöver eftersom vi tycker det är bra om de rör på sig. När killarna var små la vi nog max 500-1000 kr per år och barn på leksaker. Dessutom ärvde de t.ex en del Duplo och lego och min gamla Brio-järnväg.
Skrivet av    ullen61
Svarar själv oxå
Det blir vid jul och födelsedag och ofta lite sport och sandleksaker till sommaren. Barnen fyller på hösten och har fått cykel då. Skidor osv får de i julklapp. Vi köper nog totalt för drygt 2000kr per barn och år. 700-1000 i födelsedagspresent resp jul samt lite extra till sommaren.
Skrivet av    Åsa
De får
naturligtvis leksaker till jul och födelsedagar. Sedan får de någon gång ibland, det kan vara alla möjliga tillfällen. Om vi är ute och reser, efter sonens jobbiga läkarundersökningar eller helt enkelt bara för att någon gång få gå in i leksaksaffären och få något. Något blir det nog varje månad, även om det oftast är små saker. Men det är VI föräldrar som bestämmer att vi ska till leksaksaffären, inte barnen som får tigga sig till det. Dessutom finns det ju saker man köper till sommaren (badleksaker, simleksaker) eller vinterns aktiviteter som är leksaker \"på sätt och vis\" men ändå årstidsbundet. Eller att de får en serietidning eller ny bok...nya rit- och målarsaker...pärlor...ny lera. Räknas det som att få leksaker så är det klart att det blir något ganska ofta.
Skrivet av    Tullsan
Beror på
men det är mest till jul och födelsedagar. Barnen brukar själva spara till endel. Nu är dom i och för sig på gränsen om dom vill ha leksaker mer.
Skrivet av    bettis
Alldeles för ofta
där kan jag direkt erkänna att min egen ekonomiska klassresa har gjort att min son har väääldigt mycket leksaker. Han får nog någon liten grej per vecka... och sedan blir det ju större grejer för jul och födelsedag. För att förstärka det hela så är han dessutom första barnbarnet på min sida - och den pojke min far själv aldrig fick... så det leder ju också till en del extra leksaker. Vi kan nog lätt spendera 7.000-10.000 kr/år på saker till sonen.
Skrivet av    KMCB
I princip
varje månad, fast kanske något litet för det mesta ... men det beror väl på vad man räknar förra veckan fick ena sonen ny cykel, vi passade på på rean. kunde väl ha sparat den till julklapp, men vi ville ju hinna cykla lite i höst ... andra månader kanske det blir en studsboll, på somrarna lite utomhuslek ... annars kanske något sällskapsspel elelr tv-spel. men ni kanske bara frågar efter typ regelrätt lego och sånt? Det mesta blir i alla fall vid jul och födelsedag vet inte hur mycket vi lägger alla in all. Har för mig till jul förra året att jag hade max 1000 ellet 1500/barn.
Skrivet av    Miss Lyckad
Av oss föräldrar får sonen leksaker bara
till födelsedag och jul (och kanske något pyssel, ritblock och så emellan) Av farmor och farfar får han dock mycket leksaker (och nästan alla kläder). Dom köper jättebra leksaker som lego tex som sonen leker mycket med.
Skrivet av    Marlene
Nej jag frågar efter allt
som man normalt förr fick i present. Som skidor, lego, cykel, böcker, pyssel, pärlor osv.
Skrivet av    Åsa
Beror på vad som menas
med leksaker. De är med i två bokklubbar (Kråke och Nalle Puh) så där får de ett bokpaket varje månad. De får köpa varsin valfri tidning varje månad. De kan få kritor, tuschpennor och ritblock efter behov (2 ggr/år kanske det blir). Jul och födelsedagar blir det lite leksaker. Någon gång ibland kan de få någon leksak när vi är iväg och handlar (varannan månad kanske). Och så är det ju leksaken i Happy mealen på McD (2-3ggr/månad). Vi spenderar nog totalt 10000-12000:- på leksaker/böcker varje år (fördelat på 3 barn). Kramisar
Skrivet av    Ango m. Paulina -00, Simone -02 & Victor -04
När som helst
Hockey, tennis, fotbolls-grejor inför resp. säsong. Cyklar i samma takt de kör sönder dem. (morfar lagar vartefter, så vi har MÅNGA cyklar!) Konstnärsgrejor till yngste sonen i stort sett varje vecka. ( han målar upp ett kilo papper i veckan...) Mobil när det behövs. Luftmadrasser och bollar inför varje läger. ( de går sönder av nötning) Kick-bikes, skateboards.... Vi skulle kunnat ha den där femrummaren på Karlaplan om vi gjort som mannen ville - skippat barn.
Skrivet av    PiaL
Jul, födelsedag, påsk...
...och typ varje/varannan gång vi är på Ica Maxi med barnen... Japp, alldeles på tok för ofta men även filmer och dataspel ingår i leksaker såklart (?). Ingen uppfattning alls om summa.
Skrivet av    D med N & A
ursäkta...
belöning för att sluta kissa på sig??? Kan man belönas för det? Kissar dina barn på sig avsiktligt, då? Som mor till en stackars stukad sängvätare förfasas jag, men ni kanske har en annan historia...
Skrivet av    PZ
Nybörjarsvar
Vi har bara en 1,5-åring så här förekommer inget tjat än... men jag har insett att hon har otroligt lite leksaker jämfört med jämnåriga barn. Hon har ungefär detta: en väska med klossar, ett Memoryspel, två dockor, tre bollar, några musikinstrument. En dockvagn och en lära gå-vagn. En korg och några lådor, DVD-filmer med Totte och Pingu. Fem bilar. En rull-leksak i form av en myra i trä. Sex handgjorda smådockor som jag köpte häromdan Se där, det blev ju mycket ändå. Böcker och mjukisdjur finns det fler av men vi har inte alla framme. Vi gillar att inte ha så mycket grejer, det blir rötigt ändå. Hon gillar ändå mest att greja med jord och krukor, diska, bada och vara ute. Ambitionen är att inte ha så mycket saker faktiskt. Vi ställer undan leksaker några veckor och tar fram dem igen.
Skrivet av    Anna T2
Han kissade på sig av envishet
Jag har världens mest envisa son. Han har inga fysiska problem med kissningen, det är bara det att han vägrar gå på toaletten, av ren envishet. Han tycker inte det är läskigt eller så, han bara struntar i det och kissar i byxorna istället. För att kolla ifall han kunde låta bli att kissa på sig så sa vi att om du inte kissar på dig på en vecka så får du en leksak. Han kissade inte på sig alls. Inga problem. Men man kan ju inte dela ut leksaker hela tiden för en så självklar sak som att gå på toaletten, så han gick snabbt tillbaks till att kissa på sig igen. *suckar* Nu fyller han fem om ett par veckor och kissar fortfarande på sig i princip varje dag. Några tips?
Skrivet av    Emma - mer glitter!
Vi ställer också undan
leksaker och varvar dem eftersom. Har gjort så sedan barnen var små (nu är de 3 och 5 år) och de leker faktiskt med sakerna på ett annat sätt då. Däremot plockar jag aldrig undan favoriterna som de leker mest med för tillfället utan de mer bortglömda sakerna. Visst, då ser det väl ut som om de har mkt mindre saker än vad de egentligen har men det bryr jag mig inte ett skvitten om. Jag gillar att inte ha för mycket prylar som dräller överallt:-)
Skrivet av    Tullsan
okej :o)
Nej, inga tips har jag. Vårt problem var nätterna, och var verkligen inte envishet. Envisheten bestod i att stå ut...belöningen är sonens raka rygg nu när det är över. Ni kanske kan uppmuntra med något annat än leksaker? Någon rolig aktivitet?
Skrivet av    PZ
Jag mutade min tjej.
Hon är snart 4 och vägrade bajsa på toaletten. Hon är utan blöja på nätterna och går på toa och kissar utan problem. Jag satte upp ett vanligt vitt A4 i badrummet och köpte ett ark med kul klistermärken. Varje gång hon bajsat på toa får hon klistra fast ett klistermärke och när kartan är slut får hon välja en leksak. Första kartan var det kanske 10 märken på och nu när jag köpte en ny är det nog kanske 30 märken. Så länge problemen inte beror på fysik eller omognad så tror jag inte att det är fel att muta barnen. Hon är ju jätte stolt när hon lyckas.
Skrivet av    Helen mT&S
I så fall är svaret
definitivt minst en gång i månaden. Summa: minst en hundralapp/månad (upp till flera tusen om det är typ cykel, skidor etc.) Jul och födelsedag, som jag skrev förut, nånstans mellan 1 000-1 500 kr. Kan bli mer om det är en kapitalvara somm ska inhandlas, men ajg har inte haft råd med det på ett par år eftersom jag varit ensam ... Men jag kan tänka mig att det kan ändras i framtiden och i undantagsfall, alltså när något verkligen behövs.
Skrivet av    Miss Lyckad
De drunknar i paket
Jag blir tokig på alla släktingar. De dränker barnen i julklappar, födelsedagspresenter och påskägg. Jag har sagt att de bara får köpa en present var och min mormor som har massor av barnbarnsbarn ska inte köpa någonting alls. Men ändå köpte mamma minst 5 paket var till barnen, svärmor och pappa 3 och alla syskon mm två var suck. Förra julen köpte jag inga julklappar alls själv till mina barn och delade upp som julklappar och nyårspresenter. (Det är inte bara leksaker, påslakan, handuka och kläder mm också) Barnen har äldre kusiner som de får ärva leksaker och kläder av. De brukar ha barnkalas och då får de pysselsaker mm. Barnen får pengar ibland i paket och till påsk men de har svårt att hitta på någonting att köpa för dem det brukar bli presenter och julklappar till andra. Själv köper jag därför sällan leksaker. I år har jag köpt ett hopprep, bollar, bocciaspel, simhjälpmedel, sysaker, några böcker, tidningar, stödhjul, pärlor, färgpennor i fodral och sagoCD till resan, drakulatänder och såpbubblesaker till mina två tjejer.
Skrivet av    milla