Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Sån är jag

Skrivet av Cazzaz
Som 39-åring känner jag att jag äntligen börjar få kläm på det här med livet. Jag känner mig harmonisk, lever i ett förhållande som inte är byggt på beroenden. Kan på ett eller annat sätt njuta av varje dag, oavsett om det regnar, om det är körigt på jobbet eller om jag och sambon har en tillfällig svacka. Jag närmar mig 40 år och börjar känna mig vuxen.

Jag kan tänka mig att denna mognad kommer vid olika åldrar bereoende på person och i vissa fall kommer den inte alls. I mitt fall har jag valt att vid denna tidpunkt i mitt liv bilda familj. Andra väljer att ägna denna tid åt karriären.

Jag har inte medvetet valt att bilda familj sent i livet. Det är omständigheterna som har gjort att det blivit så. Mannen som jag så länge hade letat efter fanns där en dag. Det tog tid, men en dag var han plötsligt där. Vid den tidpunkten var jag glad att livets flod hade låtit mig virvla lite fram och tillbaka utan fäste.

Vi har idag en liten dotter på 1 1/2 år och önskar innerligt att få ge henne ett litet syskon. På något sätt känns det som om livet bara har börjat.
Svar på tråden: Sån är jag

Vad härligt...

.. det låter..Njut av livet, det gör jag med (oftast).. Är nyss fyllda 39 år har enl iten på snart 1 år.. men också två st tonåringar på 17 resp 14 år. Barn berikar livet men inte om man inte mår bra i sig själv. Må gott. :-))
Skrivet av    Tisu

vad skönt det låter

jag är själv 38 och känner ungefär som du. min lilla dotter är 1 år och jag önskar att hon får syskon snart. Anna
Skrivet av    Anna

Som en spegelbild...

Roligt att läsa om dig o ditt liv, så lika min situation att det kunde vara min egen historia. Jag är 39 år o väntar mitt 2:a barn i mars -06. Vi har en dotter som nu fyller två år. Min sambo träffade jag för snart tre år sedan. Trodde aldrig att den dagen skulle komma, att jag skulle få förbli utan barn. Så stod han där, o allt gick snabbt. Men vi ville båda ta den chans vi fick. Ingen av oss hade barn tidigare. Nu sitter vi här med vår lilla familj, som snart blir större. Jag kan se oss med tre barn. Så vi hoppas kunna lyckas en tredje gång. Livet är bra underligt ändå? Men oj så fantastiskt för det mesta. Nog har det en mening tror jag, att en del av oss fick vänta... Önska dig allt gott med din familj o hoppas att ni blir flera.
Skrivet av    Bebs *bf 15/3-06

Jaaa!

Precis så har jag det. 34 år gammal träffar jag mannen i mitt liv (efter ett lååååångt barnlöst förhållande med fel man) och nu väntar vi vårt tredje barn tillsammans i april 06 (två månader innan jag fyller 40!). Tänk så det kan gå? Att livet gör en sådan vändning!?
Skrivet av    Karin

Det gör gott

att höra så många positiva ord! Uppenbarligen \"kan man leva flera liv\" i ett enda. Själv träffade jag min make då jag var 32 (han bara fanns där en dag på ett chat på internet...), och jag hade redan då börjat ge upp tanken på barn (inte så mycket pga åldern som pga \"karlbrist\" - efter drygt tio år på en teknisk högskola var jag fortfarande \"ständig singel\"). Nu är jag 40, hemmamamma och drömmer så smått om ett tredje barn!
Skrivet av    Bonddotter

Artiklar från Familjeliv