Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Behöver utomståendes syn

Skrivet av Anonym
Son på 8, snart 9, som varit hos pappan varannan helg till nu i sommar då pappan ville prova varannan vecka. Så långt allt OK :)

Nu är problemet att sonen inte vill till pappan. Sonen har inget eget rum utan sover på en tunn madrass inne på kontoret, sonen har varje gång han kommit hem varit jätteförkyld och säger att han fryser på nätterna.

Har tagit upp detta med pappan att sonen måste ju få en säng men pappan säger bara att det ska ordnas men fortfarande har inget hänt! Pappans sambo har tre barn, sedan tidigare, som oxå bor där vv och dessa har var sitt rum.

Hur ska jag göra, ska jag tvinga iväg sonen trots att han verkligen inte vill dit? Är han tillräckligt stor att få välja själv? Det ligger ingen osämja eller bråk med i bilden mellan pappan och mig, tänkte bara ifall någon undrar :)

Har tagit upp detta med pappan men han kan inte så problemet :/ Vad gör vi?
Svar på tråden: Behöver utomståendes syn

Om sonen ska vara

där varannan vecka måste han ju ha samma \"status\" som de övriga syskonen - annars blir det väldigt mycket mina och dina barn. Kan inte pappan förstå en sådan sak så bör du inte gå med på varannan vecka. Status quo tills vidare helt enkelt. Kan han inte byta rum med en av sina plastsyskon?
Skrivet av    Wallander

Håller med Wallander

Antingen fixar han samma status till sitt eget barn eller så stannar barnet hos dig.
Skrivet av    Malinau

Har försökt

höra om sonen inte kan dela rum med sambons yngste son, 2 år yngre och dom leker bra ihop, men det går inte - varför får jag inget svar på :/ Jag tycker det var jättekul att pappan själv tog insiativet till vv och sonen tyckte det skulle bli kul med så det känns tråkigt att en, för mig, självklar sak ska \"förstöra\" :( OK ska ta upp det en sista gång annars får pappan välja. Tack för ditt svar, känns bra att kunna få någon utomståendes syn då man lätt kan bli \"hemmablind\" :)
Skrivet av    Anonym

Tack

för ditt svar, ska ta upp det en sista gång med pappan.
Skrivet av    Anonym

vv boende för alla

barnen borde oxå betyda att de ska behandla barnen lika! Kanske svårt att flytta för att få ännu ett rum, men någon av barnen kan väl kanske dela rum, varför ska just hennes tre barn ha alla egna rum och hans son bara få sova i kontor på golvet? Nä, det där skulle jag inte gilla!
Skrivet av    Anette.E

Men....

....det måste ju pappan fatta själv! Skulle han själv kunna tänka sig att sova på en madrass på kontoret varannan vecka. Fråga honom det. I så fall tycker jag att han och hans sambo/fru i så fall kan göra det så kan han ju göra ordning ett rumm till sonen när han är där......för då blir ju de vuxnas sovrum ledigt. Om han inte kan tänka sig att sova på kontoret tycker jag inte att han ska låte sonen göra det heller!
Skrivet av    Ziggy

Jag förstår inte

jag förstår inte varför det skall provas ett växelvist boende överhuvud taget, bara för att PAPPA vill det. Sonen vill ju inte, och det är ju HAN som skall bo, varken mamma eller pappa som skall bo. Hm. Jag hade inte lagt ner mkt tid på detta, då pappan inte ens kan se ett problem i att frysa på tunn madrass på kontoret. ......?
Skrivet av    Blue/Benji

Pappan har varit + 2 frågor

mycket frånvarande under sonens uppväxt vilket båda jag och sonen tyckt varit synd. Pappan träffade en ny förra hösten och pappan flyttade in i hennes hus, sedan dess har pappan blivit mer intresserad av sonen vilket varit uppskattat av oss båda. Sonen tyckte det skulle bli kul att få bo där varannan vecka och pappan hade lovat att snabbt fixa ett rum med säng men nu har det gått snart två månader utan att det händer :( Sonen blir mer ocm mer emot att fara till sin pappa, vilket jag verkligen förstår. Är sonen tillräckligt gammal att få bestämma själv var han vill bo (snart 9år)? Kan jag neka pappan att ha sonen där vv? Vi har gemensam vårdnad.
Skrivet av    Anonym

Artiklar från Familjeliv