Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hjälp för en utlänsk tjej!

Skrivet av jakubicka
Jag skriver från USA å min vänninas vägnar som är också engelsktalande (Sydafrika) och hon har lite erfarenhet med hur allting går till i Sverige. Hennes son har inte klarat Boel provet. Hon har en tid hos en specialist (audiolog mistänker jag). Det är alltid kanslig när man är orolig och osäker för ens eget barn, men värre när man inte kan språket och inte känner till hur systemet fungerar i ett främande land.

Hoppas att ni kunniga föräldrar kan hjälpa henne. Vad kan hon förväntar sig? Hur längre tar processen? Vad finns det mer för prov? Hon bor in Värmdö kommun.

Tack på förhand!!!

/Ally
Svar på tråden: Hjälp för en utlänsk tjej!

Jag är kanske inte rätt person

att svara på frågan... då jag inte har egna barn med hörselskador men däremot är jag själv döv.. Det beror på vad för specialist din vänninna har fått tid hos.. Är det en audiolog så tar det nog inte lång tid förrän de fastställt om det är så att hennes son har en hörselskada eller inte och då är hon inne i systemet.. Är det däremot någon doktor på en vårdcentral så kan det dröja, men då rekommenderar jag att din vänninna ringer och tjatar och står på sig .. så går det fortare... Be även din vänninna att vara uppmärksam på sin sons reaktioner vid ljud, reagerar han alls, vilka ljud verkar han reagera på och vilka ljud reagerar han inte på osv ... så har hon lite kött på benen sen när hon ska träffa audiologen alt läkaren på vc.. Lycka till..
Skrivet av    Lisbeth

Artiklar från Familjeliv