Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Förhör hos polisen

Skrivet av Majja33
Idag följde jag min son (15 år) till polisen på förhör. Han och 4 st till är misstänkta för skadegörelse. Min son och en kille till nekar helt till att de varit delaktiga i skadegörelsen utan säger båda att när skadegörelsen tog fart så begav sig killarna (+ 2 till, som inte är utpekade)från platsen. 3 av de andra i gänget har erkänt brott och samtidigt pekat ut min son och den andre killen som delaktig i det hela.
Enligt polisen så ligger min son och den andre killen pyrt till eftersom de blivit utpekade av de som erkänt, och samtidigt nekar till brott. Minst en av killarna som erkänt är dömd för brott tidigare och är över 18 år. De andra är runt 16 år.
Kan det verkligen vara så att dessa 3 killars ord väger tygre? Min son har aldrig tidigare nekat till saker som han gjort utan alltid stått för det han gjort. Vad vinner de andra 3 killarna på att "sätta dit" även dessa två? Jag hoppas och tror att vi kan lita på det svenska rättssystemet. Vad kan vi föräldrar göra för våra barn?
Svar på tråden: Förhör hos polisen

Till Majja33

För det första vill jag säga att jag känner med dig/er. Oavsett vad som har hänt är det otroligt viktigt att du stöttar din son nu. Vad de tre killarna som pekat ut honom kan vinna på det är att de antagligen kommer att bli solidariskt skadeståndskyldiga. Är de då fem istället för tre som delar så blir det ju mindre att betala. Dessutom får han som är 18 förmodligen betala själv, medan det i de andra fallen är ni föräldrar som får betala. Mitt råd till dig är att finnas till hands och stötta och prata, även OM det senare skulle visa sig att din son är skyldig på något sätt. Lycka till och berätta gärna hur det går!
Skrivet av    Masken

Artiklar från Familjeliv