Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Ok frukost - eller?

Skrivet av zant
Vi har haft problem med att få i vår snart treåriga tjej frukost sedan hon slutade med välling. Ett tag funkade havregrynsgröt bra och det var ju toppen, men så slutade hon med det också. Mackor och fil äter hon antingen inte alls eller pyttelite av. I desperation köpte jag igår snabbnudlar och falukorv. Hennes storebror brukar göra sig lite snabbnudlar till mellanmål då och då, och då älskar hon att få av honom. Nu sitter hon och äter sin frukost på nudlar, falukorvsbitar och ett glas mjölk... Funderar på att utöka med att ha i lite ärtor i nudlarna i morgon. Är detta näringsmässigt en ok frukost? Vad tycker ni?
Svar på tråden: Ok frukost - eller?

Visst

Min ena son föredrar också mat framför mackor, fil, yogurth, o.s.v. Snabbnudlar är utmärkt då, tycker jag, eftersom man inte vill stå och laga en massa mat på morgonen. Vår son äter nudlarna som de är, med ett glas mjölk till. Tycker inte det behövs vare sig korv eller ärtor, den typen av näring får de ju till lunch och middag. Men det är ju naturligtvis bra om du orkar göra det också. Andra \"kompromissfrukostar\" vi kör är stekt eller kokt ägg (ev. på macka) eller köttbullssmörgås. Eller faktist värmda rester.
Skrivet av    ullen61

Tack för ditt snabba svar! Tyvärr är

dottern äggallergisk, annars hade jag gärna gett henne ägg till frukost, det är ju helt suverän mat med massor av mättnad och näring - avis på er som kan ge det! Känns skönt att höra att det finns fler som hon och att ni inte envisas med typisk frukostmat! Måltiden gick något bättre än med mackor och sådant - men tyvärr inte så bra som jag hoppats. Får fortsätta rådbråka min hjärna och ta med mig ditt tips om köttbullar och värmda rester - det kan faktiskt funka bra! Tack igen!
Skrivet av    zant

Artiklar från Familjeliv