Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Panasonic DMC-FZ5 digitalkamera

Skrivet av -Catharina-
Någon som vet om den är bra?? Vi måste köpa ny digitalkamera då den gamla har ballat ur fullständigt. Vi reser bort om 9 dagar, och vill förstås gärna ha kamera med oss då.

Så jag hittade denna på NetonNet, och det låter ju bra när man läser om den (5.0 megapixel, 12x optisk zoom, 4x digital zoom bl.a) men det är alltid kul att höra om nån har erfarenhet.
Vi åker i så fall till Ullared imorgon & köper den direkt från NetonNets lagerbutik. Maken ville ändå till Ullared & köpa golfbollar *errhmm*

:)
Svar på tråden: Panasonic DMC-FZ5 digitalkamera

Kravbild?

Ungefär vad vill ni att er kamera ska kunna? Vad får den kosta? Vad tar ni för typ av bilder och hur använder ni dem (framkallar ni kort, kollar ni på datan, bildbehandlar ni mycket etc)? FZ-5 är en \"bra kamera\", helt klart. Men beroende på vad ni behöver är den inte nödvändigtvis det bästa valet.
Skrivet av    PPP

Lite svar

Vi vill att kameran ska ta skarpa bilder, att man ska kunna ta detaljkort på hyfsat nära håll med bra kvalitét. Bra bilder oavsett om man tar inomhus eller utomhus. Kort tar vi mest på barnen. Framkallar en del, samt lagrar på datan. Inte mkt bildbehandling. Prisnivå - inte mer än 4000:-. FZ5:an kostar 3490 på NetonNet och det känns som ett ok pris.
Skrivet av    -Catharina-

Ett krav till

Vi måste köpa kameran _nu_. Så vi hinner lära oss den ordentligt innan vi åker bort (nästa lördag). Därför är det bra, såklart, om den finns på lager i en butik som inte ligger allt för långt bort. Vi har några få mil till NetOnNet. Kan åka till Göteborg, om det finns nån bra på t ex Siba eller liknande.
Skrivet av    -Catharina-

En annan fråga

Vad hade ni för kamera innan och hur \"fototekniskt\" kunniga är ni? Det brukar påverka hur lång tid det tar att vänja sig vid den nya. Ni säger ju att ni behöver lära er kameran snabbt och ska åka bort - i det läget är det ju trist om alla bilderna från resan blir knasiga för att ni inte kan kameran. FZ-5 är ju trots allt en rätt avancerad pryttel. ;-)
Skrivet av    PPP

En Fuji Finepix 2600Zoom

Inte jättefototekniskt kunniga kanske, men läsa & förstå instruktioner kan jag göra rätt snabbt. Oftast :-) Tack för dina svar. Har du några andra förslag annars??
Skrivet av    -Catharina-

Några kandidater

Om ni vill ha så mycket zoom som FZ5 erbjuder är den helt klart ett bra alternativ. Ett par andra bra kandidater är Canon S2 och Olympus nya SP500. Fuji har ju också en massa liknande modeller, men jag har personligen dåliga erfarenheter av Fuji S5500 (exponeringsproblem) så jag låter bli att rekommendera dessa. Likaså låter jag bli att rekommendera Konica Minoltas Z-serie, som har problem med inomhusbilder. Om ni vill ha något lite smidigare (de ovan är ju rätt stora) men ändå hyfsad zoom finns ju Fuji E900 och så givetvis Casio P700 (jag har själv en Casio P600 - ungefär samma kamera - som jag är mycket nöjd med, speciellt då ljushanteringen).
Skrivet av    PPP

Glömde en

Panasonic LZ1/LZ2 bör ni kanske också ta med i listan över smidiga kandidater.
Skrivet av    PPP

Tusen tack!

Ska kika runt på nätet & läsa lite om dom.
Skrivet av    -Catharina-

Artiklar från Familjeliv