Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Är orolig hur min stora pojke reagerar på bebisen

Skrivet av Kajsa m Mr E T-land + bf 12/1
när den väl är här. Jag är riktigt orolig över detta. Är själv lillasyster och har ingen egen erfarenhet av att få syskon. Min kille är 2 år och har just nu en mysig stil mycket kram och puss och så leker han mycket själv. Jag stortrivs just nu med att vara mamma men är orolig att bebis nr 2 kommer att göra att det blir väldigt jobbigt igen. Vi hade det kämpigt när Mr E var liten med många vaknätter och mycket vyssjande osv. Är jag orolig i onödan eller är det befogat?
Svar på tråden: Är orolig hur min stora pojke reagerar på bebisen

Det är inte alls säkert...

...att tvåan blir lika knölig på natten som ettan :-) Vårt första barn sov oroligt, tvåan sov jättebra och trean sover bra också sen vi lärde honom somna i egen säng. Båda storasyskonen har reagerat positivt på att få småsyskon och man pussas o kramas lika mycket med dem som med bebisen
Skrivet av    Trillian m Saga99, Casper02 och Marcus04

läs wahlgren

Jag hade stor hjälp av Anna Wahlgrens barnabok. Där skriver hon om svartsjuka mellan syskon och hur man kan ge syskonen en bra start redan vid hemkomsten från bb. Hon avråder från att ta med första barnet till lasarettet för att träffa bebisen där. Det är bättre att storasyskonet får välkomna bebisen på hemmaplan utan en massa vuxna som ger all uppmärksamhet till nykomlingen. och så finns det en bra barnbok man kan läsa. tror den hette \"snart har vi en bebis\". Vårt andra barn har fått klara sig mycket själv och därför blivit väldigt självständig. Storasyskonet behöver fortsatt mycket uppmärksamhet. Hoppas det funkar med er bebis också. Det är ju så olika.
Skrivet av    simba

Artiklar från Familjeliv