Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Fråga från en som arbetar med barn

Skrivet av assistent i särskola och träningsskola
Hej alla!

Jag har en liten fråga till er.
Jag arbetar med barn med multihandikapp och utvecklingsstörning, och känner att jag vill ha lite mer "kött på benen".
Jag har letat efter hemsidor med information, allmän sådan, och även efter sidor om teckenspråk då jag vill utveckla min kommunikation med barnen (kan en del teckenspråk, men vill bli bättre, men har just nu ingen tid att gå en kurs) men hittar inte mycket.
Ni kanske har tips?
Eller tips på ställen/föreningar och likn runt Malmö?
Eller om ni har egna hemsidor som beskriver era barn, och vad ni stött på för problem, vad ni vill få ut av eventuella assistenter, dagis, skola. mm

Ja, som ni hör vill jag helt enkelt bara veta allt.
Allt som går att veta.

Jag ÄLSKAR mitt jobb, och älskar dessa underbara ungar och vill kunna förstå dem bättre, och förstå föräldrarna bättre också.

Jag hoppas att ingen tar illa upp av detta inlägg, och att någon kanske kan hjälpa mig lite!!
Svar på tråden: Fråga från en som arbetar med barn

En annan assistent svarar!

Hej! Jag jobbar som personlig assistent åt en 7-åring med grav cp-skada och är också mycket intresserad av allt som rör funktionshindrade barn. Teckenkommunikation använder jag oxå i mitt jobb och mer om tecken kan du hitta t ex på www.teckenhatten.com och www.teckna.se. Jag skulle oxå råda dig att gå in på andra snackgrupper under \"särskilda behov\", t ex Utvecklingshämmade barn, Barn med hjärnskador och Downs syndrom (DS-snacket är välbesökt och de kan mycket om tecken där.) Den här gruppen har tyvärr rätt låg trafik. Jag har ett annat tips oxå, men det kan du få om du skickar mig ett snabbmess. Lycka till i kunskapssökandet!
Skrivet av    Starfish

kurs m.m

Hej Roligt att höra att du är så engagerad i ditt arbete, det behövs i träningsskolan särskilt med eleverna på låg utvrcklingsnivå. Hoppas du arbetar med en bra lärare och även assistenter som kan ha samlat på sig erfarenheter och kunskaper. Ofta är det det bästa sättet att lära i början. Ang. hemsidor finns det en hel del att hämta på handikapporganisationernas hemsidor www.fub.se och www.rbu.se. Gå också in på www.sarnet.se där finns både information och tips på bra länkar. Specielpedagogiska institutet har också en hel del www.sit.se , här kan du också hitta kurser och varför inte gå en på distans över nätet, då kan du jobba med den när du vill. De flesta rektorer uppmuntrar också detta och kan ge dig kompensation, kanske inte för allt men hos oss brukar assistenter kunna få ett par kompdagar för det arbetet de lägger ner. dessutom får du papper på att du har genomgått kursen och fått godkänt, vilket kan vara bra att ha. Lycka till!
Skrivet av    lisa

letade under kurserna

men hittade inga alls där jag bor som passade in på mitt yrke. Men en distanskurs skulle ju vara GULD värd känner jag! Så jag ska leta vidare! Tack så mycket för era tips!! Ja, jag jobbar med underbara lärare och barnskötare! Vi trivs alla jättebra (vissa har varit där i 20 år och är fortfarande lika engagerade). Jag hade tur som hamnade där, och barnen med!! Det finns för många som jobbar med barn som egentligen inte trivs, och barnen är ju VIKTIGAST! Tack för era svar!! Jag hänger gärna kvar i detta forumet lite för att få komma in mer i hur vardagen kan se ut med handikappade barn! Hoppas alla tycker det är okej!
Skrivet av    assistent i särskola/träningsskola

Artiklar från Familjeliv