Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Trött på HA

Skrivet av anne.h
Sonens ena HA (eller delen han har i örat, med en plastslang fastsatt i) går sönder i ett..

I måndags var vi till HC och fick den fixad, nästa dag hade plastslangen lossnat igen i skolan, då hade han bara haft den i örat någon timma..


Vi har över 4 mil till HC, lite trist när det blir så här..
Audionomen gjorde nya avtryck för att han skulle ha i reserv, men jag trodde ju att de skulle hinna komma innan nån av dem gick sönder igen.. men det gjorde det alltså inte.

Sonen har senso P8, det är alltså den lilla slangen som är ingjuten i "ördelen" som lossnar.. går det att få annan konstruktion på detta? Någon som vet?
http://80.80.24.87/r11x.asp?linkinfo=6466&include=00000


Fast det är ju inte enbart negativt med HA, han fick enteleslinga (portabel eftersom jag inte vet vilket rum som ska vara tv-rum här, funderar på att skifta rum snart..) till tv:n, nu sitter han still när han ser på TV, min lilla. :-D
Svar på tråden: Trött på HA

och där

gick den andra sönder i dag i skolan.. typiskt..
Skrivet av    anne.h

beror på

hur stora hans snäckor (plastavgjutningarna i örat) är. Om de är små måste man ha den limmade slangen (vad jag vet iallafall), men om de är stora nog kan man ha det som kalls för \"knä\". Då är det en liten plasttipp som man limmar dit (sitter ofta bättre än den limmade slangen) och på den trär man slangen så om den då lossnar så kan man lätt sätta dit den igen. Men jag tror att ditt barn är rätt så litet va? (jag minns inte), och då tror jag tyvär att de limmade slangarna är ett måste. Men det är klart,,,,du sa att de gick sönder i skolan,,,,då är han ju inte så liten. Men går slangarna av vid fästet eller lossnar de? (alltså att limningen inte håller?). Förstår att det är jobbigt. Kan ni få en Hörat eller en Transett farvorit utskriven att ha i reserv kanske? Hälsningar Åsa, förälder och audionom (som just jobbat sin första vecka, jippi).
Skrivet av    bullen71

han ÄR liten..

han är snart 6 år, men minst i klassen och har mkt små söta öron *ler* Slangen lossnar helt i limningen, helt enkelt. vad är Hörat o Transett? Jag väntar iaf på att få reserv-grejen han har i örat, hade ju varit bra att ha dem nu.. Tror hans HA kommer åka jojo emellan HC och hemmet i fortsättningen.. den andra som lossnade i dag gjorde det när han tog av sig HA, vilket han gör nästan varje dag när han fått nog framåt em/kvällen.. tack för svaren, har ju ingen annan att fråga än här, så jag tar tacksamt emot alla råd och tips. :-) Hur lång är utbildningen till barnaudionom? Förmodar man måste ha fullgod hörsel själv för att bli det.. annars är det ett väldigt intressant yrke, måste jag säga. (jag ska byta yrke *ler*)
Skrivet av    anne.h

lite tips

nu vet jag inte hur hans snäckor ser ut, men försök att inte ta i slangen när ni plockar ut dem. Ta i \"vingen\" istället (om han nu har en sån),,,,,vingen är den delen som ligger an i nedre delen av örat. Den ska man ta i när man tar ut snäckan. Om man varje gång drar i slangen (lättaste sättet,,,jag vet) så lossnar den eller går av. Bra att ni iallafall ska få fler snäckor att byta med. Kan ni kanske skicka på posten sedan om det inte är lika bråttom att byta slangen,,,,,ni kanske till och med behöver ännu fler snäckor att byta med. Alternativet är ju att ni får lära er hur den ska sitta och hur man limmar och så skicka med er lim (vet ej om det görs så nånstans,,var bara en spontan idé jag fick). Hörat och Transett är en enklare typ av HA skulle man kunna säga. De ser ut som en freestyle, med lurar. Själva maskinen (där man sätter bandet om det vore en freestyle) är en mikrofon som man riktar mot den som talar, alternativt att den ligger på bordet om man sitter och pratar. Vissa av dessa modeller går att ställa in lite efter hörselkurvan tror jag, men det vanligaste är att de bara ger ett starkare ljud rakt över alla frekvenser. Så de är ju absolut inte lika bra som HA, men ofta bättre än att vara helt utan hjälpmedel alls. Audionomutbildningen är 3 år. Man behöver bara visa upp nornalt hörselprov på 1 utbildningsort i Sverige och jag tror det var Lund som hade det kravet. Jag kollade det inte så noga eftersom jag bara hade Örebro som alternativ eftersom vi bor här. Att sedan bli barnaudionom finns ingen utbildning till utan det är den vanliga utbildningen som gäller. Sedan arbetar man oftast ett tag som audionom innan man byter över till att ta hand om barn. Det finns ju då en del lösa kurser man kan läsa för att bli bättre på att handskas med barn, men inget som är ett måste. Oftast så tränas man upp av den/de audionomer som redan finns på barnsidan. Hälsningar Åsa.
Skrivet av    bullen71

Skickade dem

via internposten från vår VC i går, de skulle komma fram samma dag, nu väntar jag på att få tillbaka dem igen. Hoppas det går fort, det tar ju inga timmar direkt att limma.. :-) Jag ska tala med dem om att de får visa mig hur slangen ska sitta så limmar jag själv om det inte håller i fortsättningen mer än en dag, då är ju det alternativet bättre. Audionomen sa inget om att det lossnar när sonen drar i HA när han tar ur den, men när du säger det så är det naturligtvis därför den lossnar. *suckar* Ibland tänker man inte, ju. ;-) Jag ska ta den i fortsättningen, så han inte drar på \"fel\" ställe. Om det nu går, förresten.. de sitter ju som gjutna i hans öron *flinar* Nå, nu väntar vi på att få tillbaka dem iaf, hoppas det håller bättre nästa gång.
Skrivet av    anne.h

Artiklar från Familjeliv