Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hur bli blöjfri nattetid?

Skrivet av Annelie m My -99 och Vilda -02
Hej!
Vilda är tre år och tre månader. Hon var inte två år fyllda när hon var helt dagtorr. Nattblöjan är torr ungefär var tredje natt, men alltså våt (ej dyngsur) två nätter av tre. Är det läge att skippa blöjan på natten (om hon är med på saken vill säga) och istället se till att det finns ordentligt med plastad frotté i sängen? Jag kommer inte ihåg ärligt talat hur vi gjorde med storasyster som är 2,5 år äldre, märkligt hur man glömmer :-)
Eller skall man vänta tills blöjan i princip alltid är torr på morgonen? Hon kissar alltid rejält på toaletten när hon kommer upp, så hon kissar nog bara någon enstaka gång i blöjan på natten. Slutade med välling för längesen eftersom hon inte tål gluten och blev så förstoppad av majs- och risvälling, så hon dricker inte mycket om kvällarna.
Det känns taskigt att väcka henne mitt i natten för toabesök. Hur har ni med nattorra barn gjort? Kan man lära sig att bli nattorr?
Svar på tråden: Hur bli blöjfri nattetid?

Vi väntade

Vi väntade tills nattblöjan varit torr varje natt i någon veckas tid. Det finns de som lärt sina barn att bli nattorra just genom att ta bort blöjan och låta dem känna obehaget av att vakna i blöt säng. Men jag tror att det för de flesta barn är en fysisk mognadsfråga som kommer när det kommer.
Skrivet av    ullen61

Vi har gjort lite olika...

...med våra barn. Men med äldsta så misstänkte jag att hon kissade när hon vaknade på morgonen, för ofta när hon kom till vår säng tidigt på morgonen så var blöjan våt och varm. Vi tog då bort blöjan trots att den aldrig varit torr när vi känt på den. Och det gick bra en hel vecka, och efter det en hel månad, och sedan blev det inga fler olyckor. I alla fall så länge vi kommit ihåg att sätta henne på toa innan hon somnar på kvällen.
Skrivet av    Karin

potta vid sängen

Vi har en potta vid sängen och när man märker att barnet sover oroligt eller vaknar så föreslår man pottan. Nuförtiden väcker han själv oss och säger att han behöver gå på pottan. Ofta när han har mardrömmar hjälper det att gå på pottan och sedan somna om.
Skrivet av    simba