Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Idéer på lekar med mamma...nu tryter mina

Skrivet av Annette m Malte 99 & Greta 05
lekar...har tänkt att ge sonen ännu mera egentid...vill ha förslag på bra lekar, pyssel mm som vi kan göra själva på kvällen när pappa har kommit hem...typ en timme mellan 17-18...
Svar på tråden: Idéer på lekar med mamma...nu tryter mina

Vad gillar ni?

Vet inte vad ni redan provat och gillar, men när våra killar var i den åldern brukade vi bygga lego, kapla eller träjärnväg. Högläsning kan ju också vara mysigt.
Skrivet av    ullen61

Kapla...är det trä"klossarna"

det verkar vara en bra grej...vi gör det mesta, men jag känner att allt är \"liksom provat\" vad är det bästa dina vet? Här är det Lego & att högläsa ur den aldrig sinande bunten med Pokémonkort :=)
Skrivet av    Annette

Länge sedan nu

Ja, kapla är trästavar man kan bygga med. Geomag verkar ju också kul, men det har vi inte provat. Mina är 11 och 14 nu, så nu är det bara dator som gäller. Men i 6-årsåldern gillade de förutom lego och kapla även att leka med små plastfigurer (framförallt soldater eller riddare, d.v.s. \"krig\"). Att pyssla med t.ex. tomma toarullar, flirtkulor, fjädrar, piprensare, silkespapper, glanspapper, mosaik, pärlor och paljetter någon gång ibland uppskattades också.
Skrivet av    ullen61

åhhh...glanspapper :=)

den typen av pyssel hade jag glömt...skall genast ge mig av till Panduro:=) tack igen...du är en klippa på många sidor:=)
Skrivet av    Annette

Tack själv!

Och Panduro är en underbar affär, blir hur sugen som helst på pyssel av alla slag när jag är där.
Skrivet av    ullen61

Är nu 625:- fattigare eller ska jag

säga 625:- rikare på pysselgrejer...glanspapper, frigolithuvuden, träskallar, crèppapper, silkepapper, flanell, klistertyg mm mm mm Nu ska det pysslas....
Skrivet av    Annette

Artiklar från Familjeliv