Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Dop

Skrivet av prickan
Vi ska ha dop för vår lille prins och letar efter sånger som ska sjungas vid detta tillfälle. Har ni några tips? Jag hittar ingenting och skulle bli jätteglad om någon kände till någon fin visa eller psalm.

Tack för hjälpen
Svar på tråden: Dop

Testa tex

http://www.svkyrkanvanersborg.com/ Klicka på \"psalmer\" uppe i det gula fältet. eller http://www.svenskakyrkan.se/trollhattan/
Skrivet av    Siv m. D&S

Vi ska också ha dop

På söndag och då har vi valt att be en av våra vänner sjunga \"Dina händer är så små\" och en annan som jag tror Hagenfors har skrivit som har en textrad där man även sjunger namnet på bebisen. Kommer inte ihåg vad den heter. Vi hade en fin sång på vår stora tjejs dop, som finns i psalmboken, med texten \"Det gungar så fint när han bär dej mitt barn.Han går på så mjuka sandaler\". Vi ska ha dopet under en fam.gudstjänst så jag tyckte inte vi kunde ha fler önskemål om sånger än de vi redan hade annars hade jag nog valt den som psalm.
Skrivet av    lizaliza

Vi har haft

en underbar sång på våra barns barnvälsignelser. Den finns på en cd där Stefan Jämtbäck (tror jag!???) sjunger. Börjar så här: Är det sant att jag håller ett barn på min arm och ser mig själv i dess blick. En fantastisk vacker visa!
Skrivet av    Anna m.2+Hanna 25/5 -05

Lyckans minut!

Så heter den ju kom jag på nu! Texten är av Erik Lindorm tror jag.
Skrivet av    Anna m.2+Hanna 25/5 -05

NÄMEN!!

Finns den tonsatt??? Det är min absoluta favoritdikt alla kategorier. Min dotters gudmor läste den på hennes dop och nu ska jag vara fadder på ett dop och den andra faddern kommer att läsa den! Själv ska jag sjunga - hade vi vetat att Lyckans minut fanns tonsatt så hade jag nog sjungit den...fast nu får vi ju med den ändå, i diktform.
Skrivet av    Anthea

Javisst!

Jag tittade på cd-fodralet och såg att musiken är gjord av Stefan Jämtbäck. Den är alldeles alldeles underbar.....
Skrivet av    Anna m.2+Hanna 25/5 -05

Den har vi också haft!!

Kul att höra att det är fler som gillar den. Jag har inte hört om den på fler dop än de där jag och min man har sjungit den, vilket är tre dop nu, vår dotters inräknat. Noter finns att ladda ner på www.melos.se
Skrivet av    Hello

Åhh

Så otroligt många fina visor och sånger! Tack så hemskt mycket för tipset om den sidan. Märkte att den inte fanns på \"Notpoolen\" så det var kul att du visste mer!
Skrivet av    Anna m.2+Hanna 25/5 -05

Artiklar från Familjeliv