Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Tycker ni att det är jobbigt att umgås med

Skrivet av Marie
med de som har många barn?
Min man och jag har en vän som gifte sig och fick ett barn för 8 år sen. Våra barn är 10, 8, 6 & 6. I början umgicks vi en del,men hans fru verkar ha tyckt det varit jättejobbigt att bli mamma trots att hon bara jobbar 80% och har fullt stöd av sina föräldrar som bara har ett barnbarn.
Nu träffas vi aldrig i familjerna utan bara när det ärtillfällen medflera vuxna. Ibland har jag funderat på att prata med vår manlige bekant - både maken och jag saknar att träffa honom - hans fru och barn ärockså trevliga.
Svar på tråden: Tycker ni att det är jobbigt att umgås med

kan inte svara

för någon annan än mig själv, men jag gillar att umgås med dom som har många barn! Det är kul för både mig o mannen o framför allt för dottern: många lekkamrater, även om åldrarna varierar. Ett par som man kan räkna som våra \"bästa vänner\" har två barn; en dotter på snart femton och en son på 12. Linnea leker med dom HELA tiden, dottern som är äldst tycker om att \"ta hand om\" vår dotter (som är tre år) och killen på 12, är förstås alldeles för generad för att erkänna att han gillar att leka med henne, men man ser riktigt hur cool han känner sig när hon svansar efter honom :) Att våra vänner har fler barn än ett är nästan bara ett plus! (Säger INTE att det är sämre att bara ha ett barn, som vi, men det underlättar ibland, när man är bortbjuden, och där finns _flera_ barn att leka med för dottern).
Skrivet av    znigel m. Linnea

Vi umgås ju mest

med de som har mer än två barn. Många av våra vänner har skaffat tre eller fyra. Själva råkade vi få tvillingar när de andra två var 1 & 3 år. Full fart när vi har middagar med andra!!! Ofta har barnen med både 1 & två kompisar var hem efter skola och fritids, men jag älskar att se dem vara glada med kompisar. Mamman som jag nämnde ärså kontrollerad så jag tror att det är delvis därför just de stannade vid ett barn. Pappan har sagt att han skulle gärna skaffat fler om hon velat. Jag saknar bara vår gamla kill-kompis ... .
Skrivet av    Marie

Vi skulle inte kunna umgås med er,

och anledningen är densamma som anledningen till att vi bara har ett barn - jag har ett funktionshinder, som gör att jag inte orkar med mycket folk. Nu är jag rätt öppen med mina problem, eftersom de beror på en trafikolycka, men det är ju inte alla som är lika bekväma med att berätta om att de har någon typ av hälsoproblem - fysiska eller psykiska. Så jag tänkte bara på att även om ni inte tror det, så kan hon ha någon typ av problem, som gör att hon måste begränsa umgänget.
Skrivet av    Maa

Nej det är inte jobbigt....

MEn jag skulle inte tro att ni ska ha approachen \"men hans fru verkar ha tyckt det varit jättejobbigt att bli mamma trots att hon bara jobbar 80% och har fullt stöd av sina föräldrar som bara har ett barnbarn.\" Det jkan var a oerhört mycket annat som ligger bakom att hon mår som hon mår, kanske utlöst av att hon blev mamma. Det kan var mycket som hon(de) inte berättat. Vad får dig att tro att hon tycker det är jobbigt att ni har många barn - för det är ju det som är frågan till oss. Jag tycker du ska prata med er bekant elelr med dem båda två o säga som det är att ni saknar att umgås med dem. Lycka till
Skrivet av    Zirie

ah...jag kunde ju läst ditt svar innan jag svarade

andemeningen är ju typ den samma . :-)
Skrivet av    Zirie

Nejdâ..

.. jag tycker det är jobbigare med dem som _inte_ har barn, faktiskt (om vârt barn ska vara med alltsâ) Tycker själv det är kul med middagar med en massa barn.
Skrivet av    Anna Malaga

Men alla ettbarnsmammor...

...är kanske inte som hon? Har ett barn och jobbar 90 % och sambon mer än heltid och det kan va svårt att få tiden att räcka till ibland. (inget gnäll, bara fakta) Måste säga att jag tycker flerbarnsmammor är mer gnälliga, säskilt de som är hemma och är mammalediga. Tycker de ska vänta med gnället tills de börjat jobba.... Oj, glömde säga att jag umgås med mina vänner både de som har fler barn eller inga alls eller bara ett...
Skrivet av    ....

Tack för ditt inlägg,

jag tror faktiskt att det är hon som har problem (jobbigt med ett barn fast hon har mycket stöd hos sina föräldrar). Trist bara att vi inte får träffa vår kompis så ofta. Vet ju som sagt inte hur vi ska/om vi ska ta det med honom. Jag bjuder väl in dem på vår årliga adventsfika iallafall!
Skrivet av    MiaNyfiken

Det tycker jag att du ska...

Bjuda hem dem alltså. Det kan ju vara så att hon inte vill umgås med er för att hon inte trivs med er? Jag vill inte umgås med människor jag inte trivs med men det kan va lite svårt att säga i bland. Inte för att jag tror att ni är otrevliga på nåt sätt, men du kanske förstår vad jag menar? :)
Skrivet av    ....

Artiklar från Familjeliv