Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Flyttar upp mammadagar

Skrivet av FiaLisa med engelskt tangentbord
Jag skrev det nedan, men det forsvann i mangden sa jag flyttar upp.

Jag vet inte om manga som skriver bara har ett barn, men manga verkar ha glomt bort att det inte ar latt att vara hemma med flera smabarn.

Skulle jag fa tid att ta hand om mig och laka i lugn och ro skulle jag vara tvunge att flytta till jobbet. Att vara hemma och ta hand om tva smabarn kraver styrka bade mentalt och fysiskt. Ska man ta hand om en tva/tre-aring (iallfall mina) maste man vara beredd pa att ibland bara bort dem fran saker de inte forstar ar farligt.

Sa tanken med mammadagar faller lite pa eget grepp tycker jag, ar man hemma med flera barn ar det inte det minsta lungt eller myspysigt, det var den tuffaste perioden i mitt liv. Inte jutton har man tid att reflektera eller fundera pa sitt liv som mamma.
Svar på tråden: Flyttar upp mammadagar

Längre mellan barnen?

Vi har medvetet valt att ha långt mellan barnen (fyra år)just för att det inte ska bli så jobbigt den första tiden. Jag behöver alltså inte lyfta min fyraåring alls. Nu var ju det tur då iom att jag fick en så gräslig foglossning att jag fortfarande inte är bra. Undrar ibland äver det system vi har idag där man premierar täta barnfödslar, och tycke det vore bättre emd ett annat system så att den första tiden hemma inte blir så krävande. Kroppen hinner ju hämta sig på ett helt annat sätt också med längre mellan barnen.
Skrivet av    politisk vilde

Jo

Jag har fött fyra barn och det första hade grava funktionshinder så det blev ju inte så himla mycket tid till att gå in i sig själv...
Skrivet av    Annika60

OT

såg att du svarat längre ner, vill bara förtydliga att jag inte har någon koll på exakt hur många stygn (fick ingen info om nåt och såg inte ens ansiktet på ha som sydde ihop mig), det var retoriskt menat :). Men många stygn var det då jag hade högsta bristningsgraden. Hua.
Skrivet av    ior

Fast pensionreglerna

De nuvarande premierar just fyra år mellan barnen :)
Skrivet av    Lingling

det...

är ganksa hemskt. Du skulle kanske behövt tid för dig själv och ett bättre stöd utifrån vad du gått igenom. Eller hade de varit fel att använda skattemedel som du djälv betalat för till det? Är de mer rätt att sponsra idrottsklubbar än mammor som använt sina kroppar til max och som du fyra ggr? Jag vill bara att du ska förstå att du är väldigt unik och borde få veta det offtar, eftersom du inte alls verkar tro det om dig själv. =0)
Skrivet av    liks

Japp

jag kommer att få alla barnåren iallafall. Gäller sen att skaffa välbetalt jobb & extra pensionsförsäkring så jag kommer ikapp lite..
Skrivet av    politisk vilde

Aj iallafall!

Inte för att jag hade någon koll på hur många stygn det bli vid ett kejsarsnitt, men bristningar vid förlossning var en av mina riktigt stora fasor när jag väntade mitt första barn. Tror många kvinnor fasar för det..
Skrivet av    politisk vilde

Mja

Vi funkar ju olika och mitt sätt att reagera på mitt barns funktionshinder var att omedelbart sätta igång och lära mig mer om det, kolla upp vilket stöd mitt barn kunde få och hur jag själv skulle kunna hjälpa henne. Jag blev tvärtom galen på välmenande människor som ville få mig att \"ta det lugnt och njuta av att vara mamma\". Inte så att jag inte gjorde det OCKSÅ, men jag mådde bäst när jag tog reda på hur mitt barn skulle kunna må bra... Tusen gånger hellre såg jag mina skattemedel gå till bra hjälpmedel till mitt barn än till mammamånad för mig. Genom åren ägnade jag månader åt att tjafsa med hjälpmedelscentralen och andra instanser så att hon skulle få tillgång till hjälpmedel som skulle hjälpa henne att utvecklas. Andra föräldrar till barn med funktionshinder får bråka lika mycket. Därför prioriterar jag de funktionshindrade barnen på bekostnad av friska mammor.
Skrivet av    Annika60

ja visst...

men jag prioriterar mammor förre fotbollsklubbar, museum och badhus. inte förre funktionshindrade barn eller vuxna.
Skrivet av    liks

Ha

Det är min man som får barnåren - fast han har fler arbetsår än jag ... Ska nog också skaffa mig en bra pensionsförsäkring så småningom!
Skrivet av    Lingling

Artiklar från Familjeliv