Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Angående anmälan vi fick...

Skrivet av anonym
... den gällde inte MIG, utan barnets far! Som jag levt frånskild med i tre år! Så jag undrar starkt över huruvida soc.sekreterarens formulering av brevet är riktigt tillåten;

"Vi har fått in en anmälan avseende din son ******* och med anledning av det har jag bokat en tid för hembesök" Stod det. Borde de inte ha talat om vad de gällde? Här har jag gått i flera dagar och letat fel på mig själv och min familj, våra hemomständigheter och allt som har med VÅRT liv och göra, samt varit i totalt upplösningstillstånd!!! FÅR DE GÖRA SÅ?
Svar
En anmälan...
... gäller alltid barnet, inte den elller dem som man misstänker gör något (eller underlåter att göra något) mot barnet. Men jag håller helt med dig att de skrämde dig alldeles i onödan. Men vilken lättnad å andra sidan att de inte ifrågasätter dig!
Skrivet av    Animisha
En anmälan gäller
omständigheter för barnet. En utredning kan dock endast göras på den som är vårdnadshavare för barnet. En anmälan som riktar sig mot någon som inte är vårdnadshavare kan inte föranleda en utredning mot vårdnadshavaren. Dock kan det vara så att de vill förvissa sig om att barnet är i goda händer och skyddad från en annan person som anmälts inte vara bra för barnet, som i det här fallet fadern. Så det var en dum formulering och tokigt förfaringssätt att bara skicka ut ett brev utan förklaring. Inte särskillt omtänksamt eller betänksamt. Tyvärr har jag varit med om att man gjort utredning mot vårdnadshavaren för att kunna hålla koll på den andra parten. Detta är dock juridiskt fel. Sköt om er!
Skrivet av    Marianne