Annons:
  Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Blod ur örat?

Skrivet av J
Jag skulle rengöra örat på min pojke med topz och det började blöda. Jag stack bara in så mycket som är bomull på, dvs 1 cm (jag höll fingrarna där plasten började). Han blödde även lite på natten. Kan det ha gått hål på truhinnan eller något??? Han verkade inte ha ont (men han skrek till precis när det började blöda). Hur långt in sitter trumhinnan på en 2-åring? Vad kan det annars bero på?

Han har ingen feber eller så och verkar som sagt inte ha ont, han beter sig precis som vanligt.
Svar
Stoppa aldrig något i örat
som är vassare än armbågen, gäller både vuxna och barn! Man bara petar in det som ev. finns där längre in. I ett friskt öra behöver man inte peta har jag fått lära mig. Enl.vår läkare är tops helt onödigt att använda. Visa upp det för en läkare tycker jag, han kanske har fått ett sår i hörselgången.
Skrivet av    cammis
Oj
det låter läskigt, förstår att du reagerade. Jag har också alltid fått höra: inget mindre än armbågen i örat! Öronen behöver inte rengöras, har man något som behöver tas bort så skall det göras med revaxör, eller av sköterska/läkare. Tops ökar faktiskt risken för vaxpropp då det fastnar fluff. Kan det vara så att din son kanske redan hade vätska bakom hinnan och att trycket när du rengjorde orsakade blödningen. Tycker att en läkare bör kolla det. Hål på trumhinnan skall alltid kollas av läkare! Det läker igen men bör kollas för infektionsrisken. Rengör inte öronen med tops igen, man skall vara rädd om öronen. Karin
Skrivet av    KarinHelena
Annons:

Faktabank

Artiklar och nyttig information

annons