Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

samla pengar till resa. behöver tips

Skrivet av ann
har blivit klassförälder och ska nu med hjälp av ett par andra föräldrar komma på hur vi ska samla in pengar till klasskassa. Barnen bor väldigt spridda och träffas inte på fritiden så det är inte helt lätt att ordna samlade aktiviteter såsom brödförsäljning, loppis m.m.

Vad kan man hitta på för att få in pengar? Är det lätt att sälja t ex kakor, julkort, korv m.m. ?
Svar på tråden: samla pengar till resa. behöver tips

Jag gillar ju

Lillebrors kola som mina syskonbarn brukar sälja, ganska dyrt, 50 kronor för en burk, men goda. Vet inte hur man får tag i dem dock.
Skrivet av    -Selma-

Det kommer reklam med sånt...

till skolorna, jag brukar få såna erbjudanden till klassen. Så man kan kolla med läraren om de kanske nyligen fått något utskick.
Skrivet av    Fröken Fräken

Skolfika?

Kan man bjuda in föräldrar m fl på fika? Eleverna bakar bullar och säljer dem till föräldrar kanske en eftermiddag i månaden eller så ofta som det passar. Skulle det funka?
Skrivet av    maisy

Vi har även

klasser som bakar och säljer i personalrummet. Går ganska bra tror jag. Fast det gäller ju att eleverna bakar. Och jag har varit och sjungit med min klass på stan, men vi hade inga tillstånd så jag vet inte egentligen om det var så bra , men vi fick in ganska så mycket pengar på en timme en solig dag i april när lönen kommit.
Skrivet av    -Selma-

Vi har sålt...

... pepparkakor till jul, pins för Hjärt- och Lungfonden, barn och föräldrar har bakat och sålt i personalrummet och skolfiket (de fixar fikat där en dag i veckan). Klassens lärare ordnar tillsammans med eleverna terminsredovisningar med fika, det drar in en del. Så har vi haft loppis i våras, vi jobbade som tusan och fick in över 6000:- kronor på den! Att man bor utspridd och inte ses på fritiden behöver inte vara ett hinder idag, det går att samordna ändå. Ett tips är ju att ta ett extra möte med föräldrar och barn och så definiera VAD som ska göras under en skoltermin eller ett skolår och VEM som har huvudansvaret för att somligt sker, t.ex. beställning av kakburkar eller vad det kan vara. Planering och engagemang löser det mesta!! Lycka till.
Skrivet av    Helena

hur fixa tillstånd?

Av vem fixar man det? Och hur går det till?
Skrivet av    ann

OM det behövs

jag vet inte om man behöver tillstånd, men OM det behövs så är det hos polisen man fixar det. Kolla med dem om det behövs.
Skrivet av    maisy

Artiklar från Familjeliv