Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Till Cina!

Skrivet av Aase
Hej! Ledsen att det tog lite tid att svara men jag har dessvärre varit bortrest. Med bara sporadisk tillgång till internet (kunnat kolla mailen).

Sonen undersöktes också för eventuell operation innan man prövade både den ketogena dieten och satt in vns. Precis som din dotter gick han inte att operera men i han s fall berodde det på att man inte fann något tydligt epicentrum.

Uppriktigt sagt vet jaginte hur sonens vns fungerar. Hans krampstatus har ju varit oförändrad under ganska lång tid så jag misstänker att den faktisk gör _någon_ nytta. Men fungerar fullt ut gör den inte!

Jag tycker att han oftas inte verkar märka att han har vns:en. Men ibland märker han att det kommer en stöt. Eftersom stötarna har effekt på hans stämmband så har han märkt att han låter skojigt då. Det tycker han faktiskt är jätteskojigt och han brukar faktiskt leka med ljud just vid stötarna.

jag tycker inte att vns:en är jobbig att sköta. Kanske för att vi har valt att _inte_ stoppa anfallen med den. Det beror dels på att hans anfall alltid är korta och dels på att om vi stoppar ett anfall så får han bara ännu fler senare. Han verkar faktiskt också, konstigt nog, behöva den urladdningen som anfallen ger. Har han väldigt lite anfall under en natt så är han närmast ohanterbar dagen efter och klarar, i bästa fall, att koncentrera sig i sådär 2 sekunder i taget. I värsta fall klarar han inte ens det. Bara att sätta sig ner på en stol är, då, i princip omöjligt pga alla myrorna i rumpan.
Svar på tråden: Till Cina!

Till Aase

hej och tack för svaret,har nu äntligen fått tag på min dotters läkare i Lund så nu ska jag få en massa info och en film att titta på om vns för det verkar som att hon ska få en sådan+ att hon ska få en tilläggsmedicin som heter Frisium till sin Keppra så vi får se vad som händer framöver.skriv gärna till min sida om du vill.
Skrivet av    Cina