Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hej i stugan!

Skrivet av Viggos mamma
Vilken grå och tråkig söndag det är.. åtminstone här uppe i norr.

Vi är mitt uppe i anpassningar av huset... Inte helt enkelt. Jag är verkligen inte på humör för att tänka och "tjafsa" med kommunen nu. De kommer med olika dåliga förslag om hur detta ska lösas.

Trapphiss går inte pga att vi har en källaringång precis i vägen. Sedan så är det på förslag att de sätter in en hiss i vårt vardagsrum.. vilket skulle betyda stora förluster kvadratmässigt och så skulle det bli svårt/omöjligt att återställa vid ev flytt.

Jag blir alldeles snurrig av allt.. vill verkligen inte flytta men snart känns det som om vi borde göra det.

Nåväl.. det verkar som om det är rätt grått i inuti mitt huvud idag också...

Är det någon som bor i ett två våningshus som har det anpassat? Hur har det löst sig?

Förrutom bostadanpassningen så har vi det bara bra. Viggo är pigg och har börjat att prata rätt mycket nu. Just nu sjunger han HÅll om mig.. för full hals!

Sköt om er!
Svar på tråden: Hej i stugan!

Hej du!

Hos mig i Stockholm är det ett härligt väder, växlande molnighet och cirka +15 klagar jag inte på med tanke på årstiden. Er bostadssituation verkar besvärlig och jag har inga egentliga råd om hur ni ska lösa detta. Jag har aldrig bott i ett tvåvåningshus men däremot växte jag upp i en vlla med en stor trappa utomhus. Det var minst tio trappsteg från tomten in i huset och jag kunde inte ta mig in och ut själv. Vi bodde där till jag var tolv år gammal sedan byggde mina föräldrar en ny enplansvilla där jag kunde förflytta mig själv och en ny värld öppnade sig för mig. När vi flyttade till det nya huset blev jag givetvis mer oberoende av mina föräldrar vilket innebar mycket för min utveckling. Samtidigt som vi flyttade så började jag också i min vanliga skola i hemkommunen efter att ha gått i specialskola för handikappade de första fem skolåren. Även skolbytet var bra för min del. Hoppas att ni kan lösa er situation på ett bra sätt som passar både er och lille Viggo. Ha en fortsatt fin söndag!
Skrivet av    peter56

Jo..

man brottas ju med problemet, flytta eller inte. Men jag hoppas och tror att det kommer att lösas.. Hissar får vi ju, det är bara var de ska placeras... Bäst vore det med EN hiss som gick från markplan till vån. 2. Så jag hoppas verkligen att det kommer att lösa sig bra för Viggos del. Det är det som är huvudsaken.. fast jag måste erkänna att det skulle kännas mycket smärtsamt att lämna vårt slott.... Faktiskt har solen visat sig lite här också på eftermiddagen. Härligt med höstsol tycker jag.
Skrivet av    Viggos mamma

Artiklar från Familjeliv