Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Kasperteater tips...

Skrivet av JaCal
...

...ok - öva på din pjäs med publik. Det är vääääldigt stor skillnad att öva utan publik och ha 9 2-åringar som pratar, skriker, gråter och sjunger och springer runt... Jag var tvungen att plötsligt höja tonläget 7 gånger och eftersom jag satt med ansiktet in i filt-bakgrunden fick jag århundradets hostattack - och så där att jag absolut inte kunde prata. Det är en stor nackdel när man ska göra kasperteater... halva idén faller liksom om de inte säger något.

... kanske ska det egna barnet inte titta... visserligen var nog j det trognaste fanset - men hon fattade ju direkt att det var jag. "tokiga mamma, vad göööör hon" stod hon och sa...

... det var ett bra tips att förbjudna de vuxna att titta (bara några var med för att hålla ordning och se till att inte teatern revs ner) - för de skrattade så tårarna rann av den totala kakafonin som utbröt och mina försök att prata om "little Skutt", vilket gjorde att jag blev tokfnissig också när jag hörde.

I övrigt gick det bra - även om jag hade behövt typ fyra händer till.

Det var väldigt uppskattat - speciellt av de som ju faktiskt kände till Bamse (de "svenska" barnen). Och det var ett bra moment på ett kalas - pjäsen var bara några minuter lång - men att få alla på plats och få alla därifrån tog säkert en halvtimme...

Vi får se om jag någonsin försöker mig på detta igen... men nu vet jag vad jag har att vänta... ;-)
Svar på tråden: Kasperteater tips...

om vi någonsin

ska ha kasperteater så betalar jag en flygbiljett för dig och teatern så ni kan komma hit och ha föreställning.
Skrivet av    Anna i Seattle, bf 4/12

Är såååå imponerad!

Jag är full av beundran för att du kom på och genomförde en så ambtiös grej som en egen kasperteater! Det skulle jag _aldrig_ ha vågat mig på! (tackar dock för alla tips...utifall att)
Skrivet av    TTUK

wow

jag är också impad. Du har ingen filmsnutt du kan lägga ut på hemsidan? :)
Skrivet av    Magnolia m Astrid

*skrattar*

Kan se dig framför mig.. Jag tror att det blir ännu bättre när de är lite äldre! Belöna nu dig själv med nâgot riktigt gott för att ta igen alla kalorier du har svettats ut!
Skrivet av    Anna Malaga

Imponerad! Vad duktiga

du och din man har varit! och vad kul att det blev uppskattat.
Skrivet av    Anna CA BF 20/10

Impad!

Kul att det var uppskattat! Ska du inte göra detta varje födelsekalas nu, det kommer ju bara att bli bättre och bättre! *fniss* Jag kan se J framför mig. Tokiga mamma, va göör hon :-)
Skrivet av    Isa Sve

Artiklar från Familjeliv