Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Den här undran har säkert varit uppe förut, MEN

Skrivet av Erica Bf 8/2
JAg har en son på 3 år och 8 mån.
Han är superduktig sen i våras/sommras med att kissa på toaletten.
Däremot Bajset...då ber han om en blöja. Han vill inte sitta på toaletten (säger det själv, inte pottan, inte toaringen - det går inte).
Han bajsar aldrig på dagis, då håller han sig hellre tills han kommer hem, samma om vi är på stan tex.
Hur länge ska man vänta eller ska jag agera på nått sätt för att hjälpa honom.
Jag har provat sagor i badrummet etc. funkar inte.....
Svar på tråden: Den här undran har säkert varit uppe förut, MEN

Så här gjorde vi

Kanske inte det bästa sättet, men det funkade. E blir väldigt lätt hård i magen och han tyckte att det gjorde ont att bajsa. Han höll sig och blev förstoppad, stackarn. Jag gav honom katrinplommon, fibrer, kiwi, han fick dicka en massa för att bli lite lösare i magen så att det inte skulle göra ont. Sen när jag såg att han blev bajsnödig så så gick vi in i badrummet och jag lockade med godis (som han skulle kunna leva på).Han hoppade upp på toan och tryckte ut en tolle. Han blev hur stolt som helst och det gjorde inte ont. I början hade han en talettask som han fick ta en bit ur varje gång han bajsade. Det tog ca en vecka sen hade han glömt godiset. Som sagt, inte det bästa sättet kanske, men det funkade. Jag var rädd att han skulle bajsa i blöja i flera är, men det tog bara en vecka. E är 2,5 år Lycka till!
Skrivet av    Linda

Tack,,,vet inte om jag ska

prova det,,,vi har lördagsgodis och är ganska konekventa med det...men kanske man kan locka med nått annat ?? Jag får fundera ett tag, tack å bock!
Skrivet av    Erica Bf 8/2

Enligt bvc

är det jättevanligt att barn bajsar i blöja tills de är runt 4 år. Så jag skulle nog vänta
Skrivet av    Annika med V-03 och L-03

Nu gjorde han det trotts allt!

I förrgårkväll satt han i badet och jag stod bredvid. Rätt var det var sklle han ha en blöja för att bajsa. Ja sa: men då måste vi torka oss å så annars går det inte att dra upp blöjan :-o Han funderade ett tag och jag erbjöd han pottan med överasskning efter,,,är det choklad sa han. Jag berättade att det fick han se om han bajade i pottan,,han hoppade ur, satt på pottan och nej,,det går inte,,,han klev i badet och sen ur igen. Han satte sig på pottan och en lååååång fin orm kom ut. Vi klappade händerna och han var så nöjd med sig själv, det syntes. Stolt liksom. Sen blev det bad med chokladbit,,,,,, På natten har han blöja och dagen efter eller om det var ytterligare en dag i mellan passade han på att göra det innan jag han ta bort blöjjan :-) Kanske blir det lite fram och lite bak. Det första steget är allafall taget! Var det dumt eller ok?
Skrivet av    Erica Bf 8/2

Artiklar från Familjeliv