Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Alla bara flyttar härifrån!

Skrivet av A
Vi bor på söder i stockholm. Vi har ett barn och vi är helt överens om att så ska det förbli. Vi är mycket lyckliga. MEN..."alla" kompisar börjar ju få nummer två (eller tre) nu och då flyttar de härifrån! Hjälp! Förstår dem ju iofs, för det är ju såååå dyrt att bo här och man får mer för pengarna utanför stan, men det känns ändå så himla tråkigt. Kan känna det som att det är nå\'t fel på oss som "bara" vill ha ett barn och som faktiskt trivs bra i stan och tänker stanna här. Jobbigt att känna sig "fel".
Svar på tråden: Alla bara flyttar härifrån!

Hej vet precis!

vet hur det känns. Vi bor en bit utanför Göteborg dock men alla barnfamiljer runt omkring oss börjar skaffa två,tre ja till och med fyra barn och tittar storögda på oss när vi går på promenad eller är i lekparken. Jag är trött på allas fördommar om att ensambarn blir bortskämda och ensamma. Vår dotter mår bra,är frisk, inget trots,leker med andra barn väldigt bra, alla på dagis älskar henne så vad är det för fel........kände mig ofta fel och trodde att visst skaffar vi ett till så blir allt bra, men så är det inte,vi trivs inte med fler barn vi vill unna oss saker,vi vill åka utomlands på semester vi vill orka att engagera oss i vår dotters liv till 100%. Stå på er,er familj är unik som den är. Vill du maila så titta in i min info. Kramar!
Skrivet av    Anni med tindra

Bor i Göteborg, har ett barn...

vi är förvånansvärt nog inte de enda på gatan som har ett barn men alla utom En familj tycks ha planer på MINST en till. Inte vi o uinte de mitt emot.... så våra killar får väl \"fightas\" mot fördomar ihop. *ler* K/
Skrivet av    Zirie

Och du är fördomsfri, menar du?

\"Vi vill unna oss saker,vi vill åka utomlands på semester, vi vill orka att engagera oss i vår dotters liv till 100%\". Du menar alltså att om man har fler barn så blir det ingenting av varken det ena eller det andra? Snacka om fördomar mot flerbarnsföräldrar!
Skrivet av    Fembarnsmamma

trött.......

jag har inga fördommar mot flerbarnsföräldrar,du missuppfattar mig.....jag beundrar er med flerbarn,skulle egentligen vilja ha fler men vår ekonomi är begrännsad till max o vi har fått kämpa för att ha det vi har o därfär orkar jag inte med fler barn just nu.Hoppas du förstår mig.Det var inget illa menat. Och där vi bor har folk fördommar om oss ettbarnsföräldrar.
Skrivet av    Anni med tindra

en sak till...

För oss är det inte självklart med fler barn vi är nöjda med det vi har. Så alla som inte accepterar det......det är inte antal barn som gör en familj, en familj består av så mycket mer.
Skrivet av    Anni med tindra

OK!

Då missförstod jag dig. Ber om ursäkt. Men liksom du är jag hjärtligt trött på alla fördomar mot oss som har många barn, att vi inte kan unna oss något, att vi inte har tid med barnen, o.s.v. Suck... fattar inte varför alla \"ska\" ha \"lagom\" antal barn, dvs 2-3 st. Varför måste folk lägga sig i så fort man sticker utanför ramen? Jag brukar, som synes, vara härinne och läsa och jag har lagt märke till att ettbarnsföräldrar och mångbarnsföräldrar i mångt och mycket har samma problem med omgivningen, fast på olika sätt s.a.s.
Skrivet av    Fembarnsmamma

Instämmer!

Istället för att ta skit från andra om antal barn vi ettbarns o flerbarnsföräldrar valt så tycker jag att vi alla ska stötta varandra, det finns mycket att lära av varnadra o så lär sig våra barn att alla familjer är unika o man är inte konstig bara för att man kommer från en familj med flera syskon eller från en familj med inga syskon alls. Alla gör vi val som passar oss ialla fall hoppas jag det, man ska inte göra val för att samhället sätter upp ramar för att så o så ska det vara. Det är ju våra barn som i framtiden ska styra samhället, o jag hoppas att vi vuxna ger dem en bra o stabil grund att stå på. kram på er!
Skrivet av    Anni med tindra

Artiklar från Familjeliv