Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Be för att min dotter

Skrivet av Lika ledsen tonårsmamma
ska kunna följa med på scoutläger trots att hon har sängvätan. Hon är så ledsen för blöjan och skäms för den och jag önskar Gud kunde göra henne torr den där helgen i alla fall.
Svar på tråden: Be för att min dotter

Jag känner din sorg

jag har två sängvätare...11 o 13... medicinen börjar hjälpa lite ... Hur gammal är hon? jag funderade i går om hur det skulle fungera med våra barn om de skulle sova i en sovsäck och ha en mobil någonstans nära kroppen som skulle vibrera och väcka dom minst två gånger under natten, ingen annan märker något, men de skulle komma ihåg och gå på toan... Sover de ute eller inne? Skulle hon kunna sova ensam? Vi har kunnat lösa några läger nu genom att \"fylla\"hela rummet/ tältet med \"eget\" folk alltså både killar ihop på ett pyttelitet tält...så att ingen anna får för sig att sova med dom...! Ber gärna att ni hittar på en fungerande lösning!
Skrivet av    Katah

Tack Katah

Ja nog är det ledsamt. Hon är fjorton år och har aldrig varit torr trots larmmatta och medicinering så hon måste ha blöja på natten. Hon tycker det är så pinsamt. De ska sova i militärtält alla pokar och flickor för sig så ensam kan hon inte sova men jag har sagt att jag kan lägga blöjor i sovsäcken så kanska hon ka ta på sig dem innan hon ska sova men hon måste ju kunna slänga blöjorna någonstans för det är fyra nätter de ska vara bort. Jag får int heller prata med hennes ledare.
Skrivet av    Ledsen tonårsmamma

skulle ni kunna

testa mobilen i kläderna först hemma , om det skulle väcka henne på natten...
Skrivet av    Katah

oj...

Jag ber för att det löser sig på bästa sätt så att ni slipper oroa er. Förstår att det känns jättejobbigt.
Skrivet av    Anthea

ja

ta på sig blöjan är ju inte så svårt,,,blir värre att kasta den. Kan hon ha en plastpåse vid fötterna (inne i sovsäcken) och så lirka av sig bläjan på morgonen och sedan försöka kasta den näringen annan ser? Svårt det där när du inte heller får prata med hennes ledare. Ska be för att ni hittar en lösning. Kram Åsa, också \"sängvätarmamma\".
Skrivet av    bullen71

tillägg

gå in på sängvätning/inkontinens under barn med speciella behov här på AFF. Läs inlägget från utldnspappa \"jag har själv varit där\". Underbart tips får du där. Kram Åsa.
Skrivet av    bullen71

Tack för böner och goda råd

Jag vet inte om det funkar med mobiler och blöjpåsar i sovsäcken. Önskar hon kunde slippa alltihop. Jag minns hur jobbigt de var, hade själv sängvätan till jag var 15 eller 16. Kram
Skrivet av    Ledsen tonårsmamma

Ber för er! imt

.
Skrivet av    Moa*

Kan be men

undrar ändå om inte din dotter behöver mer praktisk hjälp också. Jag kan ju rekommendera urommottagning till exempel.
Skrivet av    sabina

barnens kusin

var oxå sängvätare, min son gick alltid upp på natten och kissade och då passade han alltid på med att säga till Kusinen så dom kissade tillsammans, + att niklas påminde kusinen att kissa innan han la sej. Det funkade jättebra, annars kanske någon av ledarna kan få vetskap omproblemet så då slipper hon ju visa det utåt. Jag var ledare på ett läger och där smusslade vi med en blöja till en kille som oxå hade problem. Det gick hur bra som helst det var ingen som undrade varför han var hos mej så ofta morgon och kväll.
Skrivet av    virriga bettan

var det verkligen ingen som såg

den tjocka rumpan? Min dotters blöjor syns, det kan jag lova.
Skrivet av    Ledsen tonårsmamma

Så stora kan väl blöjorna ändå inte vara?

Jag jobbar i hemtjänsten och har brukare som har de största blöjor som finns. Tena alltiett, Attends och sådana. Och de syns inte om man inte tittar mycket noga. Så vad har du för blöjor till din dotter?
Skrivet av    usk:a

Artiklar från Familjeliv