Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Frågor om passage

Skrivet av -Allis-
Hej allihop, jag tyckte att det var mer lämpligt att ställa frågan här istället för att störa tjejer under pågående behandlingar så jag hoppas att ni kan hjälpa till.

Jag har kontakt med en kvinna som blivit nekad IVF med hänvisning till att hon har fri passage i äggledarna. Hon har uppenbarligen inte blivit gravid på något annat sätt och nu undrar jag om det verkligen kan vara riktigt att neka någon behandling pga detta.

Det skulle vara till stor hjälp om jag kunde få veta hur ni haft det och vilket landsting som gjort behandlingen. Själv åkte jag ju till Holland innan lagen ändrades så jag kan inte utgå från mina erfarenheter i detta fall.

Det skulle vara till stor hjälp om ni svarade, jag vill gärna hjälpa henne och tycker inte att hon ska behöva slåss med detta på egen hand.
Svar på tråden: Frågor om passage

Konstigt.

Det finns ju faktisk en term oförklarlig barnlöshet. Vi är klassade som det och fick genomgå IVF behandling i Stockholms län. Jag har aldrig hört att någon som försökt bli gravid under en längre tid nekats behandling av den anledningen. Sedan vet jag inte om landstingen infört specialregler efter att vi gjorde vår behandling 2002.
Skrivet av    Anso m Felicia-02 o Anton-05

låter konstigt

då jag har en bekant som de inte hittat något fel alls på och de har gjort tre försök varav det tredje resulterade i en son som nu är lite över året. de gjorde i Umeå först var det insemineringar och sen var det rena ivf försök, jag minns inte om hon sa att de betalade själva, men jag tror att de gjorde det men isf berodde det på att det är så lång kö häruppe, man får vänta i 5-6 år, innan.
Skrivet av    Lapplandstjejjen m Anton & Twins bf 13/12

Tack för svar

Jag har skrivit till regionen också för att höra vad de egentligen har för regler eftersom det lät så konstigt.
Skrivet av    -Allis-

Ingen sån koll på mig vid ivf!

Man kollade aldrig nåt sånt på mig. Dom gick direkt på ivf och inte nån insimenering. Men man kollade aldig vad \"felet\" var. Kanske var det för att det lyckats en gång av sig själv men som slutade i missfall.
Skrivet av    Maria med Max...

fast barnlöshet beror ju inte bara på

kvinnan, det kan ju vara på mannen eller på kombinationen av dem båda... Jag har inte heller hört någon blivit nekad av denna anledning.
Skrivet av    knyttet

Artiklar från Familjeliv