Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Förkylningsfrågor(även på ank.-08)

Skrivet av AnnaSmed96:a&97:a+William050720
Min William har fått sin första förkylning. Tyvärr, inget att längta efter :) Han är snuvig och nyser mycket, lite feber har han nog med.
Några funderingar- Kan man ge alvedon till en 2½ månaders? Bör man det?
Var det koksalt man skulle droppa i näsan? Hur, rent praktiskt?

Svar på tråden: Förkylningsfrågor(även på ank.-08)

Lite svar:

Alvedon beror mer på vikten än åldern. 3 månader eller 5 kg tror jag att det står på barn alvedonen. Det är svårt att ge så en del föredrar via rumpan. Kolla på fass.se för att vara säker. Koksalt för barn får man i små behållare. Töm hälften i ena näsborren och hälften i andra. Var beredd på en nysning.:-D Jag har flera gånger blivit nyst i ansiktet när jag inte hunnit undan och det är en del som flyger ut. Det finns nezeril till bebisar oxå. Det kan du oxå kolla på fass.se. Lycka till!
Skrivet av    willow

Idag fick jag tipset

att droppa bröstmjölk i näsan, vet ej om det fungerar dock.
Skrivet av    Lindsey med Amadeus

jag har hört att mjölken kan stelna där..

vad alla säger olika. :-/
Skrivet av    willow med sandra

Förkylningexpert

känner jag mig som. Louise har varit förkyld till och från i tre veckor. Alvedo kan du ge från 5 kg.Vi har bara använt flytande, men jag vet att endel föredrar suppar. Till näsan kan du använda antingen Nezeril eller koksalt. Innan Louise ska äta ger vi henne först koksalt och sen använder vi en nässug, så blir det mycket lättare. Det kan vi behöva göra några gånger per dygn. Hoppas att han mår bättre snart, det är så jobbigt med förkylningar!!
Skrivet av    Annika med V & L

det finns Nezeril till så små barn? Visste jag inte.Var köper man nässug? Tack för tipsen! Kram
Skrivet av    AnnaSmed96:a&97:a+William050720

Tack

för tipsen, ska ducka! :) Visste inte man kunde ge Nezeril till så små! Tur man kan få veta mycket här på AFF. Kramar!
Skrivet av    AnnaSmed96:a&97:a+William050720

Har

oxå hört talas om det, men vet inte praktiskt hur jag ska lösa det. Tror jag föredrar koksalt :)
Skrivet av    AnnaSmed96:a&97:a+William050720

Först en fråga

behöver han alvedon, har han ont? Låt annars kroppens immunförsvar få jobba ifred dessutom kan du lättare se om han blir slö och slak och behöver träffa läkare . Nässug hittar du på barnsaksbutiken. Jag köpte en Näsfrida på barnens hus. koksaltspipetter och nezeril hittar du på apoteket. Nu håller vi tummarna för att lillen snabbt blir frisk.
Skrivet av    Malin-L-J

Nej

han är varm tror jag bara. Svårt att säga, men han är lika \"lugn\" som vanligt, inte mer gnällig. Jag avvaktar med alvedon. Tack för svaren och tummarna!
Skrivet av    AnnaSmed96:a&97:a+William050720

Bröstmjölk funkar jättebra!!

Tycker jag i alla fall... Jag handmjölkade ut mjölk på en sked som jag sedan drog upp i en av storebrors medicin sprutor. Någon droppe i vardera näsborre och så var det mycket bättre redan efter någon minut
Skrivet av    CillaE

Antingen

i nån barnbutik, där finns en som heter Näsfrida. Då suger man själv ut snoret. Men vi har en väldigt enkel variant som är köpt på apoteket. Den ser ut som en boll, men en lång pip på. Man trycker ihop bollen och när man sen släpper så sugs snoret ut. Lycka till!!
Skrivet av    Annika med V-03 och L-05

Näsfrida

köpte jag till min bäbis som fått förkylning på förkylning av sin storasyster sedan hon förddes - den fungerar JÄTTEBRA! Man ska nog inte anv den för mycket och inte suga för hårt men när det är riktigt snorvligt i din lilla näsan länns det jätteskönt att få suga ut lite snor...
Skrivet av    Dagny + julibäbis och 03-tjej

blöt upp

bröstmjölken i lite bomull och droppa i näsborren funkade på vår 5 åring då hon var bäbis.
Skrivet av    vinecooler