Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Vinterdäck - vilka fälgar?

Skrivet av Karonesse med Krabat
Vilka fälgar ska man välja till vinterdäcken, aluminium eller plåt?

För- och nackdelar med de olika?
Svar på tråden: Vinterdäck - vilka fälgar?

alu

Vi har haft alu-fälgar bara för att det är snyggare. Sen vet jag inget om för eller nackdelar, kanske rostar de ena lättare??
Skrivet av    Carro m fyra barn

Alu har varit billigare

men det äe väl ungefär samma pris. Saltet går hårdare åt alu-fälgar. Plåtfälgar ger mer skydd åt bromsar mm som sitter innanför.
Skrivet av    PBSthlm

aluminium är

definitivt inte att rekomendera i saltsörjan runt stockholm med flera storstäder saltet fräter sönder fälgarna på nolltid att dom sen är dyrare och inte uppvisar några andra fördelar jämfört med plåtfälgar gör valet bara lättare jag röstar på plåtfälgar
Skrivet av    frasse-boy

Tack för alla svar!

Det finns ju tydligen aluminiumfälgar för vinterbruk numer men sambon får bestämma vad det blir, jag vill inte ha det på mitt samvete! :-)
Skrivet av    Karonesse med Krabat

Plåtfälg

Alu fälg håller inte lika bra även om den är för vinterbruk. Dessutom är alu fälgar, i princip, alltid öppnare vilket innebär att när du behöver bromsa så kan det sitta mycket snöslask på skivan och förlänga bromssträckan. Audi hade stora problem med detta för några år sedan och rekommenderade att man skulle bromsa lite då och då vid snöslask för att hålla bromsarna rena. På visa VAG orginal alu-fälgar fastnar det lätt snö som sitter fast tillräckligt länge för att du skall behöva justera framvagnen efter varje vinter om du vill ha tillbaks din väghållning till sommaren.
Skrivet av    Peter

Artiklar från Familjeliv