Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Snälla be för oss!

Skrivet av Anonym
En släkting blir utskriven från psyk idag och kommer att bo hos oss en tid tills hon orkar bo själv. Vill ha bönehjälp över hela situationen: hon är fortfarande så deprimerad, vill bara dö för att komma bort från ångesten och kan bara tänka och drömma om olika sätt att ta sitt liv. Hon har försökt så många gånger och det har skadat henne också. Jag är verkligen orolig för att hon inte är redo att lämna sjukhuset. Be gärna för att vi ser om hon behöver riktig vård igen. Dessutom om beskydd för vår familj och barnen. Hon har inte skadat andra fysiskt ännu, men hennes mor orkar inte ta emot henne i sitt hem efter att ha funnit henne medvetslös vid två tidigare försök och nu säger hon att drömmarna vill att hon ska sätta eld på sig själv. Hon vill egentligen inte komma till oss, men sjukhuset vill inte ha kvar henne heller.
Svar på tråden: Snälla be för oss!

finns det inget annat

alternativ för henne... Jag VET att ingen familj orkar länge den pressen ni utsätter er för, även om jag MYCKET VÄL förstår er vilaj att hjälpa! Du kan finns till henne som en vän, men att ha henne hemma hos er när ni både jobbar? har barn? Hur gamla är dom? Huh. huh..... Om hon har utfört några självmordsförsök är hon fullt kapabel att tända även eld på sig... Det här låter inte vackert ,men jag avråder er bestämt att ta emot henne! Hon måste klara av att bo på något boende eller egen legenhet, men inte hos en barnfamilj direkt efter psyket! Däremot kan du ställa upp och lyssna på henne, ta en promenad gå och handla vad som hälst, men du måste få chansen att \"stänga av och koppla bort \" henne oc hdet kan inte du om hon bor hos er! Ber!
Skrivet av    Katah

håller med

nu vet jag inte hur gammal kvinnan är men kommunen/landstinget kan inte tvinga er att ta hand om henne i ert eget hem. Jag tycker det låter vettigare att hon får nån typ av tillfälligt boende och att du/ni kan vara hennes stöd, men utan att hon bor hos er. Ja jag ska naturligtvis be för er alla också. Kram Åsa.
Skrivet av    bullen71

Ber för er alla

och för att att ni skall få slippa detta ansvar... Jag förstår att ni som medmänniskor och kristna gärna vill ställa upp för denna släkting, men som förädrar måste ni ändå sätta era barns säkerhet först. Så om era barn inte är någorlunda stora (tonåringar) hoppas jag verkligen att det skall komma en annan lösning ... Vi hade en djupt deprimerad alkoholist tillika rökare i vårt hem i två dygn när vårt yngsta barn var 5 månader. Jag kunde inte sova på nätterna för jag skulle \"hålla eldvakt\" - tänk om han kom på idén att röka inomhus (i sängen!), eller att han skulle gå ner i vinkällaren. Dessa ynka två dygn gjorde att jag kände mig helt utbränd (amning och tre småbarn hemma var fullt tillräckligt för mig).
Skrivet av    Moa*

Löst sig för tillfället

Hennes boendestödjare kom hem när hon skulle packa och ringde på mobila teamet så nu är hon inlagd igen. Hon är vuxen nu, men ung fortfarande. Fortsätt gärna be för henne. Det känns så jobbigt att inget verkar hjälpa. Hon ska kanske få elchocker som de tror kan häva en del av depressionen.
Skrivet av    Anonym

jag känner

en stor lättnad, när jag tänker på din familj! Hoppas att det löser sig även för den här unga kvinnan!
Skrivet av    Katah

Artiklar från Familjeliv