Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Debatten på tv härom dagen.

Skrivet av M
Nån som vet hur det kommer att bli?

Föräldrar i 70 kommuner i Sverige har gjort uppror för att dom vill hellre vara hemma med barnen än tvingas lämna dom på dagis.

Nån som vet hur det kommer att bli, är det under förhandling eller??

Jag tillhör dom som har fruktansvärd ångest inför att jag måste börja fundera i januari på att söka dagmamma eller dagis till mina barn. Jag vill att ett mirakel ska göra så att jag kan vara hemma med barnen istället.
Svar på tråden: Debatten på tv härom dagen.

Ehh??

Varför är de inte hemma då? Jag skulle inte göra uppror om jag ville och hade råd att sluta jobba, jag skulle bara sluta. Hade vi dagistvång och arbetsplikt skulle jag gärna skriva under på att avskaffa det, men vad tjänar det till att slå in öppna dörrar?
Skrivet av    -Amelie-

Förlåt, M

Jag raljerade nog litet för mycket. Jag skall inte göra så mer, men inlägget du skrev såg ut att tigga om det. Hoppas du hittar ett sätt att ha råd att vara hemma! :-)
Skrivet av    -Amelie-

Vårdnadsbidrag

kan kommunerna ge till föräldrarna som vill vara hemma istället för att ge dem till daghemmen. Det är ett sätt att ha råd att vara hemma.
Skrivet av    många barn, många åsikter

Tror inte nån vet

hur det kommer att bli, men vissa kommuner (t.ex. Nacka) har ju erbjudit nån form av vårdnadsbidrag. Det kommer säkert bli en valfråga men det är väl för länge att vänta för din del. Annars tycker jag nog du ska följa din instinkt och redan nu försöka göra så mycket du kan för att få vara hemma längre (spara föräldradagar, dra ner på era utgifter eller vad det nu kan vara).
Skrivet av    Ele

Känner med dig!

Jag sitter i samma sits... men vi fick en tätis och sköt så att säga upp problemet, så än är jag hemma. Har nu son 2 år och dotter 8 mån vilket hittills varit helt kanon - det bästa vi kunde gjort tror jag!
Skrivet av    J m I o L

Jo, jag vet

Jag larvade mig bara över M:s inlägg, jag bad ju om ursäkt! :-) Det såg ut som om det pågick förhandlingar för att avskaffa dagisplikten, som inte finns. Jag förstod att det var vårdnadsbidraget som avsågs.
Skrivet av    -Amelie-

Ja alltså....

vi har väl också skjutit problemet framför oss lite, du och jag har barn i samma åldrar nästan. Vår son är 2 år och dottern här är 7 mån. Jag kan vara mammaledig till augusti nästa år men jag känner ändå ett tvång att jag måste kolla upp lite i januari eller nått. Hur ska du göra?
Skrivet av    M

Jobbar på en tätis till... *hrm hrm*

Sen får vi väl se... hoppas ju på att det införs ett vårdbidrag eller liknande, om inte så har jag lösa planer på att jobba med något som jag kan göra samtidigt som barnen är med, t ex bli dagmamma.
Skrivet av    J m I o L

Artiklar från Familjeliv