Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Snabba svar behövs

Skrivet av Leos mamma 050427
Salt vet jag är NEJ men Örtsalt från Herbamare? Är det samma som salt eller ok?

Tacksam för snabba svar!
Svar på tråden: Snabba svar behövs

Jag har gett

June det. Och hon tycks må bra. Fast självklart inga överdrivna mängder. Jag tror att saltvarningarna är mer fingervisningar. Skulle de säga att lite är okej skulle säkert några ge alldeles för mycket.
Skrivet av    cilia m june

Det är ett salt som vilket som

Bara smaksatt med örter. ÄR gjort av vanligt havssalt. men precis som cilia med june skriver så är lite salt någon enstaka gång ingen fara. Det som är farligt är om en baby äter salt som en vuxen oxh speciellt under längre tid. Njurarna lägger då av och vill det sig riktigt illa avlider barnet (tänker på familjen i UK som kontinuerligt gav snabbmat som vanlig köttfärsås m.m. på burk till sin baby istället för barnmat då den var så mycket billigare och barnet klarade sig inte.)
Skrivet av    Åsa

VA???!!!!

Det har jag inte hört nått om, det du berättade om dom i UK alltså. Naturligtvis ska man vara mycket försiktig med salt till småttingar. Men gav dom alltså endast snabbmat, vad hände då, blev bebisen sjuk snabbt, hur gammal blev barnet osv. Berätta! ( Blev sååå nyfiken eftersom man bara hört miljontalsgånger att salt är skadligt för småbarn men inte vad som kan hända)
Skrivet av    M

Jag tror barnet blev sjukt

ganska långsamt och sjukvården förstod nog inte varför. Minns inte exakta detaljer då det var 2 år sedan tror jag. Hade iallafall en liten själv då och vet att jag var så upprörd. De gav ju inte bara snabbmat men framför allt hade det handlat om att barnet fick köpte spagetti och köttfärsås på burk istället för motsvarande barnburk var och varannan dag pga av att barnburkarna var så mycket dyrare
Skrivet av    Åsa

Artiklar från Familjeliv