Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Acne -Vill inte vara bland folk mera.

Skrivet av Plippen
När min dotter föddes -03 började jag få vuxenacne med till en början endast rodnande hud och numera även med mycket finnar på kinder och käkar.
Är det någon annan som har/haft det? Och i så fall hur behandlar du detta. Har sökt läkare , men de sade lite snorkigt att "vad ska vi göra åt det tycker du?" och ville sedan sätta in en ett-årig antibiotika behandling. Inte för att de trodde att fet skulle hjälpa , men i alla fall.

Är nu så trött på hur jag ser ut och på kommentarer typ "HUR ser du ut" , "Vad har hänt med ditt ansikte"....

Nu stannar jag snart hemma dygnet runt.
Svar på tråden: Acne -Vill inte vara bland folk mera.

Uuuusch... din stackare!

Jag vet så väl hur handikappande det är med acne. Jag blev av med min genom att sluta helt med mjölk, började att dricka sojamjölk, använda milda produkter från Dermalogica och gå på akupunktur.
Skrivet av    Camelia

Samma här!

Jag fick också acne i vuxen ålder och det var hemskt jobbigt psykiskt. När jag sedan lade om kosten blev jag mycket bättre och idag är det nästan helt borta, kommer endast då jag slarvar med maten, stressar eller Jag slutade med mjölkprodukter (undantag hårdost)och blev vegetarian fast åt fisk och fågel ibland. Undvek också socker och choklad. Drack bara vatten (1,5-2 l/dag). En viktig faktor var också att sköta magen regelbundet (helst 1 gång/dag). Lycka till!
Skrivet av    Lena

Jag fick bort min acne...

... genom att sluta upp med starka tvåler, krämer och dylikt. Tvättar numera ansiktet med vatten och galltvål. Japp, samma tvål som man kan använda till fläckborttagning på kläder! =) Har även bytt p-pillersort, från Trinovum till Yasmin. Men det som gjorde mest för min hy var att tvätta med galltvål och sluta smörja in med diverse olika krämer. En kompis tipsade mig och det har gjort stor skillnad!
Skrivet av    Mia

Artiklar från Familjeliv