Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Flödesmätning..

Skrivet av challan m twins bf 4/2 &M-03
Hej på er igen!
funderar nu på hur gör dom när dom mäter flödena i navelsträngen, har läst på en del ställen att man kan göra det, men hur går man tillväga?

Vet inte om det är aktuellt i vårt fall, men kan ju vara bra att veta iallafall.. Var f.ö till bm idag på "vanlig" koll och det såg bara bra ut.. men glömde fråga henne detta.. är så mycket att tänka på när man är där.

Ändrar min signatur lite också,, för att definiera lite.. =)
Svar på tråden: Flödesmätning..

med ultraljud

mäter man det, jag har jobbat på bb/förl så jag har varit med någon gång , en jag vet inte exakt hur det går till väga, men det är iaf med ul och någon form av doppler teknik. Jag ska på tillv ul i v 32 är nu i v 30, kanske de kollar en flödesmätning då jag vet inte hur rutinernar går, men jag hör av mej när jag vet mer.
Skrivet av    Lapplandstjejjen m Anton & Twins bf 13/12

På ultraljudet

Dom gjorde flödesmätning på våra ibland då vi var på ultraljud. Jag märkte då ingen större skillnad motför ultraljudet, fortfarande en sån där mojäng på magen. På skärmen såg man en massa färger och vi fick även höra svosch-svosch-ljud. Det svåra var att hitta av rätt ställen att mäta på.
Skrivet av    Indra

Som de andra skriver...

...så är det ungefär som ett vanligt UL. Min första gjorde jag i v 25 eftersom flickan låg på -20 % och det tog ca en timme innan de lyckats hitta allt. Ibland kan det nog vara lite svårt att pricka exakt rätt, det räcker med att barnet rör lite på sig så får de leta igen. Andra gången i v 27 tog det inte mer än 25 min, barnen var mer samarbetsvilliga :). När de väl hade hittat rätt ställe att mäta flödet på sa de till mig att ligga stilla och hålla andan. Det var inte helt lätt att hålla andan när man var stor som ett hus, sekunderna kändes som minuter. Alla mätningar på oss var bra, flickan var helt enkelt bara lite mindre, utan särskild anledning. Men det var skönt att de höll koll på det.
Skrivet av    Alexandra m trillingar

Tack..

för era svar! Får se om dom gör det nästa gång, var lite rädd att det skulle innebära nålar eller så, men det låter ju betryggande,, lättare att ligga still om dom inte håller en nål i handen =) /Challan
Skrivet av    challan m twins bf 4/2 &M-03

Artiklar från Familjeliv