Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

White monkey holding peach balm

Skrivet av Vittel med Elin
Jag har lite undringar kring en salva jag hittat här hemma. (vet ej var jag fått den ifrån).

Jag har en 3-månaders flicka som just nu är väldigt snuvig. Svårt att sova och svårt att amma.
Min mamma tyckte att jag kunde smörja in lite av ovanstående salva på lilltjejens bröst men jag tvekar.

All text på kartongen är på Thai förutom innehållsförteckningen som är på engelska.
Methylsalicylate 3%, Camphor 22%, Menthol 19%, Eucalyptus Oil 3%, Cinnamon Oil 0,8 %, Peppermint Oil 0,7%, Clove Oil 0,7%, And ointment base.

Påminnerlite om Tigerbalsam, eller?

Nå, vad tror ni? Vågar jag prova salvan på min dotter? Ikväll strök jag lite på mitt eget bröst när hon ammade och igår natt ställde jag den öppna burken i sovrummet. Vet inte om det påverkade henne eftersom jag gav henne babynezeril också....

Har ni något annat tips på hur jag lindrar hennes förkylning om ni avråder från denna salva? Jag helammar henne så helst inget som hon måste äta eller dricka.

Tack för att du läste ända hit.
Svar på tråden: White monkey holding peach balm

Jag brukar

ta en stark salva, (inte den du skriver om) och klicka i en skål, sen slår jag över kokhett vatten och ställer på golvet vid sidan av sängen. Då ångar det upp ånga med den här olje-mynta-doften i. Inbillning eller inte, min son har i af sovit lugnt då jag gjort så när han varit sjuk. Jag brukar vara försiktig med att stryka på starka salvor på barn, för man vet inte hur de reagerar.
Skrivet av    malva bf 10/1

Som Malva skrev...

... så ska du nog inte stryka det direkt på hennes hud, bebisars hud är så mjuk, tunn o ömtålig o det är ganska starka saker i krämen. Det skulle kunna leda till irritation el tom allergi i värsta fall. Det du kan göra istället: 1. Försök få in några droppar bröstmjölk i näsan, det är lite antibakteriellt o löser upp snuvan. 2. Höj huvudändan på sängen så att täppan möjligtvis minskar. 3. Köp en Näs-Frida o \"sug\" ut en del snor, gärna med lite Renässans i först (droppar m ren saltlösning). När det är som värst o på kvällen kanske prova lite Nezeril (max 7 dagar dock). I övrigt så tror jag inte det är mycket att göra än att vänta på att naturen har sin gång =)...
Skrivet av    Anonym

Inte att rekommendera.

Varken salicylater eller de eteriska oljor (kamferolja, nejlikolja, kanelolja osv) som salvan innehåller skall användas på så små barn. Innehållet påminner mycket om det i Vicks vaporub (finns på apoteket) och på den är det tvåårsgräns, åtminstone utan att rådfråga läkare. Googla lite på den om du vill läsa mer! Andra bra tips har du ju fått ovan! lycka till, hoppas hon blir frisk snart.
Skrivet av    oxå apotekare

Artiklar från Familjeliv