Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

2 filmer

Skrivet av Knyttets
Ja, det är så ofta nu för tiden som jag blir besviken på film. Vet inte om det är jag som är avtrubbad eller blivit kräsen efter att ha pluggat film, men nåväl plötsligt så händer det ju ibland och nu har jag också sett Crash och den var ju riktigt bra, möjligen lite halv-tjatigt emellanåt i det rasistiska snacket. Men så har jag "kors i taket" sett en till bra film i veckan och den rekomenderar jag varmt. En norsk film som heter "Hawaii, Oslo". Fått priser och ja, vi tyckte alla om den som såg den. Varför får sverige sällan till filmer som norge och danmark?
Bra skådespeleri, egentligen enkel story men som överaskar och int eär vad man tror. Det gillar jag.
Svar på tråden: 2 filmer

tack för tips

har hört om den (Hawaii Oslo alltså), antar att du såg den på bio eller? Här hemma blir det bara video numera. Har också pluggat film, och självklart har jag blivit kräsen av det, ens referensramar har ju växt enormt. Håller med dig om svensk film. Men vill lägga till Finland, ibland kan man se riktigt bra grejer därifrån, TV-filmer och sånt. Och ärligt talat, har vi bara fyra, fem skådisar i Sverige?
Skrivet av    ior

Ha ha ha

Trots allt så tycker jag ändå om enkla filmer som är fulla med trams och klichéer ibland också :) Men de talar till en annan känsla. Viss film är bra för det är bra film och andra kan ha högt underhållningsvärde, men vara rätt usla som film sett, så jag är nog inte alltid konsekvent. Men jag tror att min allt växande skepsis och kräsenhet har att göra med filmpluggandet- på gott och ont. Man ser såå mycket mer i filmerna nu, än jag gjorde tidigare, men suckar istället åt sådant jag inte skulle ha märkt förr. Samma efter att ha läst Litteraturvetenskap och Skapande Svenska. Man är farligt dålig på att skriva nu för tiden och läser på ett helt annat sätt. Finsk film? Aldrig sett. Tips?
Skrivet av    Knyttets

självklart

jag gillar underhållingsfilm av alla slag och är inte ett dugg konsekvent, tänker ungefär som du, och det är ju en slags fördom att filmvetare måste vara \"snobbar\" som bara gillar tunga svåra filmer (man blir dock inte så avskräckt av sega filmer, då man härdas ganska hårt:)) Tvärtom är det ju den disciplinen som omhuldat populärkulturen och sett värdet i den. Själv är jag omåttligt förtjust i Tv-serier som AbFab, Helt hysteriskt alltså (som jag förövrigt fick se när jag pluggade film), Vänner, Simpsons osv. Finska filmer, hmm. Jag har inte så bar koll numera, för några år sedan såg jag en helt galen TV-film om en dysfunktionell familj, men har ingen aning om vad den heter. Annars är Kaurismäkis filmer alltid ett tips. Inte för att jag är ett jättestort fan, men tycker att han är cool, också gillade \"I hired a contract killer\" med min favvo Jean-Pierre Leaud i huvudrollen (inte så finskt då kanske). Såg nedan att någon tpsade om finska filmer.
Skrivet av    ior

Artiklar från Familjeliv