Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Beg. syskonvagn rimligt pris?

Skrivet av Morfen
Vad tycker ni är rimligt pris för en begagnad, använd men okej skick, för en syskonvagn (inte senaste årsmodell då förstås)? Kollar lite på blocket då och då för att orientera mig lite i priserna men tycker att de varierar oerhört.
Svar
kring 2500 kr..
tycker jag är rimligt. Vi betalade det för våran emmaljunga från -01.
Skrivet av    Liv m Wille o Filip
Jag har inte...
lyckats bli av med min -00:a med massa saker inkluderat och i bra skick trots att jag bara vill ha 1000 kr för den. Fast det kan bero på att ryggstödet inte är delbart. Dessutom har sambon modellerat lite med den så man ska kunna sätta lufthjul på den. Nä usch nu lät detta nästan som en annons ju och det var inte alls meningen. Det kanske är någon mening att jag inte blivit av med den.
Skrivet av    Mysaan med boysen
Verkar ju bra...
...att ha delbar rygg tycker jag. Konstigt att du inte blivit av med den ändå.
Skrivet av    Morfen
Visst är det konstigt!
Vi har klarat oss utan delbar rygg eftersom vi har en kilkudde som agerar ryggstöd åt den som sitter om lillebror ligger. Älskar verkligen vagnen och den har varit jättebra men men.
Skrivet av    Mysaan med boysen
Vi betalade...
Vi köpte en begagnad INGELSINA för 1200:- + resan för att hämta den. Ganska billigt faktiskt. Sitsarna är efter varandra / mitt emot varandra eller ifrån varandra (man kan välja lite hur som helst).....eller bara ha en av sitsarna om man vill. Kanonbra vagn må jag säga :-) Ett lyckat köp. Vagnen är Italiensk fast den är köpt i USA och flyttade till Sverige *ler*
Skrivet av    Maddis med 3 knoddar (-99-03-05-)
Blir den inte lång?
Blir den inte extremt lång med sitsarna efter varandra?
Skrivet av    Morfen
350 kr
Tja jag betalade 350 kr för vår Ora duoletto och det var priset som gjorde att jag valde att köpa vagnen trots att vi inte har nått egentligt behov av den.
Skrivet av    Susanna med Tova -03 & Torkel 041116
Inte extremt
skulle jag säga som också har en Inglesina och ÄLSKAR den. Vår är en -01a köpt -03 och vi gav 3000 för den - men den var jättefin (ÄR!). Vi har mest barnen vända mot varnadra och då blir vagnen inte farligt längre än en vanlig vagn - fäller man ner den främre till liggläge blir den förståss lång - men jag tycker itne att den är svårkörd. (Skulle du vilja kolla och bor i Gbg kan du kontakta mig mitt anv.namn är ElsaB. Jag ska inte sälja alltså - men om du är nyfiken och vill kolla på en , de är inte så vanliga men några per år brukar komma på söndagsfyndet. En vänninna till mig köpte en för 1500 ganska nyss. )
Skrivet av    Elsa B
Tack men..
.. jag är nog mer inne på en vanlig syskonvagn ändå. Tycker att de verkar ganska smidiga.
Skrivet av    Morfen
OJ!
350 kr!! Jag känner mig ju helblåst nu som betalade gladeligen 2500 för våran..vilken årsmodell är eran? Ny kostar ju en syskonvagn multum så det var därför jag gick med på 2500
Skrivet av    Liv m Wille o Filip
Köpte en...
Brio Duette för 400 kr. Fint skick. Men den är bara framåtvänd och har itne delbart ryggstöd men det löses smidigt med en kudde/väska eller kilkudde bakom ryggen på det större barnet. Ryggsäck funkar utmärkt. Jag tycker över lag att priserna på syskonvagnar är hutlösa, jag vill itne betala mer än halva nypriset för en två år gammal syskonvagn. Ens yskonvagn utsätts för mycket mer påfrestning än en enkelvagn tex.
Skrivet av    Asereht
Hmmm...
inte för att var taskig på ngåot sätt men för en 01 så tycker jag nog att det var i mesta laget men den kanske var i väldigt fint skick. Kollade på en emmaljunga edge syskonvagn från 01 med tillbehör som lift och vinteråkpåse (matchande) och de ville ha 1500 för den. Men å andra sidan ahr jag sett många som varit bra mycket dyrare än din också. Men så är jag ju lite av en barnvagnsnörd också och kolalr mycket och ofta. ;-)
Skrivet av    Asereht
Men åååhhh....
jag HAR blivit blåst! *rodna* Så himla fin var den inte men det blev en lite brådskande affär av olika anledningar....jaja, nu vet jag bättre till nästa gång jag köper begad vagn!
Skrivet av    Liv m Wille o Filip
Men du...
usch nu känner jag mig jättetaskig! Det var inte meningen att vara det. Det är bara det att jag är sjukt insatt i barnvagnsdjungeln så jag kan inte låta blia tt reagera! Ska du sälja(köpa igen så titta in på barnvagnssnack så får du råd och tips av många med erfarenhet och samma \"sjuka\" som jag. ;-)
Skrivet av    Asereht
nejnej!
känn inte så! min sambo hade väl lite på känn att det var i dyraste laget men jag pushade på som vanligt =/ Ja, helt klart ska jag besöka det snacket!
Skrivet av    Liv m Wille o Filip
Låter billigt..
.. med 1500:-. Jag såg nog iofs samma annons. *S* Annars ligger även -01orna kring 2500-3000:-. För en vändbar. Jag tycker att priserna för beg tvillingvagnar är helt orimliga. Å andra sidan är nypriserna ännu orimligare. *S*
Skrivet av    Pilla med brorsorna och femman v 27
Inte blåst alls!
2500:- är ett bra pris för en -01a, tyvärr förutsatt att den är vändbar. (De framåtvända är ju billigare). 3000:- för en e-ljunga vändbar modell är inte ovanligt. Och det värsta är att de säljs till det priset. (Hur vet jag det? Hmm... har visst sålt någon till ockerris... *skäms*)
Skrivet av    Pilla med brorsorna och femman v 27
Precis...
det är det jag också menar att priserna ligger absurt högt på gammla syskonvagnar om man inte går tillbaka till 90-talarna. *s* 1500:- var ett superpris och jag var såååå nära att köpa den trots att liten inte kommer förren i okt/nov. *s*
Skrivet av    Asereht
3000:-
För det priset får man en juste vagn som är vändbar. De enbart framåtvända går att få från 1000:- och uppåt beroende på skick och årtal. De är ju oftast mer slitna eftersom de använts till äldre barn. De nyare modellerna säljs ibland begagnade till nästan nypris, varför folk nu betalar det. Tyvärr tappar de inte i pris så mycket på ett par år. (Vändbara modeller) Själv tycker jag att en vagn som har ett par år på nacken inte är värd det priset syskonvagnarna ligger på, det motsvarar ofta inet skicket. Men har man inte 6.000:- har slänga ut i ett bräde så... *suck* Letar jag med, måste bara sälja enkelvagnen först. :OP
Skrivet av    Pilla med brorsorna och femman v 27
Ja...
Det är ruttet trist att försöka sälja Luddes sittvagn och inte få mycket alls pga utbudet, men inte kunna köpa en tvillingvagn för motsvarande peng. Sittvagnen är jättefräsch och är en -03a, men jag får ju inte ens en -01a för det priset jag får för sittvagnen (E-ljunga edge, vändbar, liggläge osv). Det är ruttet tycker jag. *morr* Skall nog surfa ut och sänka priset igen förresten... *gråååt*
Skrivet av    Pilla med brorsorna och femman v 27
Håll utkik
på Tradera. Där har det varit massor av syskonvagnar de senaste veckorna, som gått för billig penning! Det har varit 3 st (varav en finns ute nu) Inglesina som man kan ha på längden eller bredden eller som enkelvagn, man väljer själv. Även EL nyare modeller för knappt 2000:- har det funnits. Kramisar
Skrivet av    Ango m. Paulina -00, Simone -02 & Victor -04
Vet precis...
hur det är. Försöker också sälja vagn och har sänkt priset några ggr ochs om du säger. Man får ju ingen syskonvagn för det priset, inte vändbar iaf och det vill jag ha. *suck*
Skrivet av    Asereht
Aha!
Skall snoka där då. Tack för tipset! :O)
Skrivet av    Pilla med brorsorna och femman v 27
Vet inte
Jag vet inte hur gammal den är, men den är i kanonskick. Inte ett dugg blekt eller nått. Man såg bara på hjulen att den var använd.
Skrivet av    Susanna med Tova -03 & Torkel 041116
jag fick 3900:-
för min emmaljunga tvillingvagn från 2000, men det var helt nytt tyg på den från 2002, ligglift och vinteråkpåse ingick i priset. både köparen och jag var nöjda och glada.
Skrivet av    hj
Oj!
Vad bra pris... för dig! :O) Var det nyligen du sålde den alltså? Svårt att bedömma också. En del nya vagnar är svårsålda medan vissa äldre går som smör. Men det måste väl ha varit chassit med det ställbara handtaget trots att det var en -00a? *nyfiken i en strut*
Skrivet av    Pilla med brorsorna och lilla femman v 27
Inte en aning.
S¨lde min egen emmalunga coronette från -97 med tillbehören: 1 sittdyna, regnskydd, skötväska och parasoll för 1200:- Den var i väldigt dåligt skick och så men jag testade att lägga ut den med texten att de fick ge bud. Antar att jag fick ganska bra betalt för den. Detta var felen på den: * fjädringen - fanns ingen kvar ( de svarta nere vid hjulen behövdes bytas) * lacken var skrapad mest överallt. * inga selen fanns kvar. * skumgummihandtaget var sönder ( men lagat) * den var solblekt * massor med fläckar Dock lurade jag ingen. Allt stod med i annonsen och hon var här och tittade innan hon bestämde sig
Skrivet av    Anonym
Jag gav 2000:-
för en Emmaljunga coronett, tror det var år 2000. Är supernöjd eftersom det är samma tyg som på min duovagn så alla tillbehör matchar, knasigt eller? ;) Den är dessutom lättkörd och väger inte mycket mer än duon.
Skrivet av    miamaria
Fick 4000 kr.
Vi sålde våran Emmaljunga Edge från 2002 och fick fyratusen för den. Vagnen var i begagnat, men väldigt fint skick. Fast generellt så är det väl så att ju längre norrut man kommer desto dyrare bli vagnarna. Har ett par bekanta som åkte ner till Stockholm och köpte vagn där istället, det blev billigare med Stockholmsvagn + resa än med Norrlandsvagn. Vi bor i Umeå, sålde vagnen i Skellefteå.
Skrivet av    Josefine m. Christelle & Cornelia