Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Att skilja på tjejerna

Skrivet av Josefin m Alva&Nora 030923/24
Hur har nio gjort/gör för att underlätta för dagispersonal när det kommer till att skilja på barnen. Trots helt olika kläder, färgkoder osv så verkar det vara oerhört svårt för personalen på dagis att skilja på dem. Några tips?
Svar på tråden: Att skilja på tjejerna

olika frisyrer?

Kläderna skiftar ju från dag till dag, men en frisyr kan man mera koppla ihop med barnets personliga utseende kanske? Och då menar jag inte att personalen ska hänga upp det på frisyren-för-dagen \"idag har Alva flätor\", utan något mera bestående. Antingen olika klippning, eller att Alva är den som brukar ha tofsar och Nora har håret utsläppt, eller så.. Hur skulle det funka?
Skrivet av    sisla

Vet faktiskt inte...

på vårt dagis så kämpade de rejält innan de hittade att de kände igen personligheterna snarare än utseendet :) Men som sisla säger, olika frisyrer kanske...fast det kan ju vara svårt när de är så små, iallafall har inte mina såpass mycket hår att det blir så lätt att ha olika frisyrer...fast jag har ju tänkt att låta en frisör klippa dem snart (jo tjena lycka till liksom ;)). Annars vet jag inte, mina är så extremt olika i sina personligheter och sedan ligger Saga ca 3månader efter Nora i utveckling av samspel och tal vilket kanske gör det hela lite lättare...
Skrivet av    Jessica m. Saga & Nora + Barry bf 28/9 (+6dagar)

När de började dagis

(flickorna alltså) så hade jag en tofs på en och två tofsar på den andra (sparade ut luggen direkt de var små), och då lärde de sig vem av dem som var entofsad och vem som var tvåtofsad. Sen har de väl lärt sig skilja på dem och nu varierar vi frisyrer hejvilt!
Skrivet av    Jessica m pojkar-96 & flickor-01

Men Jessica....:0)

Vad gör du här?? Ska inte du föda barn snart;0)? Jag bara väntar ju på att du ska klämma ut din så jag kan ta dagen efter, som förra gången ju:0)
Skrivet av    Carola.J

Jag försöker ju...

har ju haft värkar hela kvällen som gör ont...men det verkar inte komma igång...får väl se imorgon...blir tyvärr inte bättre av att Nora just nu är hysterisk :(
Skrivet av    Jessica m. Saga & Nora + Barry bf 28/9 (+6dagar)

Lite skeptisk mot kännetecken..

Dagispersonalen har bett mig ha olika färg på Emil och Viktor så att de ska kunna se vem som är vem. Jag kanske är helt tvärtemot men jag tycker att de är då de blir \"den blå tvillingen\" osv, när de har lika kläder måste man ju försöka se på deras personlighet osv vem som är vem, då tycker jag de får identitet som den de är, om de nu inte bara struntar i att försöka se vem som är vem då. 4-åringen kallar dem bara för -du, pumlis :-)
Skrivet av    Anna med Emil & Viktor + 3 till

varför inte göra som vi har gjort?

köpa halsband (rätt så stora ska det vara) med deras initial på? det plus olika frisyrer, kläder osv hjälper ju ofta till på traven? Nagellack i olika färger kanske? Rosa på den ena, rött på den andra? Med tjejer blir det ju så mycket enklare...;) Sen håller jag lite med anna med E & V; det känns roligt om de blir tvingade att få lära känna personligheterna, beskriv för personalen hur de är, och ge dem de kännetecken som finns för varje barn (även om de är små och få) Efter ett tag så lär sig ju även de!=)
Skrivet av    Ulrica m Simon o Victor 6 år

tack för alla svar!

Halsband flyger av fortare än kvickt och tofsar likaså =). Nagelack kanske är något, eller så får vi helt enkelt hoppas att de lär sig snart. Jag menar de är ändå inte så lika i utseendet tycker jag och personligheterna skiljer sig mycket. Tack i alla fall för alla svar!
Skrivet av    josefin m Alva&Nora 030923/24

Artiklar från Familjeliv