Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Vilken stol är störst?

Skrivet av Linda
Ska köpa ny bilstol till sonen på 2,5 år för lillasyster ska få hans. Vilken stol är allra störst som han kan ha till han är 6 år eller 4 år eller nåt? Han är inte lång och blr nog inte. Vi har en Saab 9-5 kombi. Detta ska bli sista stolen innan en bältesstol (heter de så) som han kan ha i "evigheter".

Tacksam för svar
Svar på tråden: Vilken stol är störst?

Britax Twoway...

anses nog vara störst. Akta duoflex är nog ung. i samma klass. Sedan läste jag om någon ny stol som skulle vara ännu rymligare, men jag minns inte vad den hette.
Skrivet av    Jessika

Kollat!

I ett inlägg med titeln \"internbältena\" skriver någon att \"Modi\" från Maxi-cosi har längst internbälten. Den kanske är värd att kolla upp? (Kolla bara så att den är godkänd till 25 kg i baksätet!)
Skrivet av    Jessika

britax twoway

är bredast och rymligast dock tycker jag att barnen sitter så illa med benen i den. Vi har akta cosmic som tom min långbenta dotter (är 105 cm lång och 110 sitter perfekt i byxor) sitter i en schysst vinkel i benen, men hon börjar växa ur med huvudet. Dessutom är de nya akta cosmic inte godkända baklänges i baksätet utan stödben och det komplicerar ju tillvaron. Har sneglat en fhel del på britax på sista tiden men har inte provat. Kan du ta med sonen till en barnaffär och prova honom i olika stolar (kanske även i bilen?) Jag gillar stolar som är lite högre.
Skrivet av    Anonym

Om man sätter

klacken utanför sätet så sitter de helt OK med benen i en Two-way. Då blir den ganska upprätt vilket gör benutrymmet större. Om man har klacken under kommer stolen oftast mot ryggstödet i fotändan och då blir det jättelite plats för benen. Freeway sitter de jättebra i, men bältet är ganska kort och den är kortare i ryggen. Så jag tror att Twoway är den stol de kan sitta allra längst bakåt i, även om de kanske sitter lite skönare i andra stolar upp till ca 105 cm. Men man kan ju inte hålla på att byta stolar hela tiden, så vi kör med Freewayen till vår minsta nu och storasyster fick en Twoway vid ca 3,5 år, jag tror säkert att den räcker till 5 år.
Skrivet av    Notte m tjejer

det tror jag med

att twowayen räcker till fem år alltså. vad jag menade med bra plats för benen är att cosmicen sitter ca 15 cm över sätet, vilket gör att hon sitter med schysst vinkel på benen. trior säkert att vi kommer få köpa en twoway men jag är inte så förtjust i den för den tar så mycket plats (ska ju ha tre bakåtvända), barnet sitter bra men frågan är hur stolarna sitter i bilen....
Skrivet av    Anonym

Oj! Det visste jag nte om akta cosmic

Hur nya då? Jag har en från -02 el. -03. Men skulle stödben behövas skulle jag väl blivit informerad? Varför behövs stödben nu och inte förr? Pe
Skrivet av    Pe

de nya är de med huvudstöd

de har tydligen gjort om dem på något vis, vet inte hur eftersom vi bara har de gamla utan huvudskydd (kom väl 04 om jag minns rätt) Du får kolla om du hittar någon info på aktas hemsida ;)
Skrivet av    Anonym

satsa på duoflex comfort

eller cosmic. vår son fyllde fem igår och han har suttit finfint i sin duoflex comfort! den har längre internbälten än twowayen och bättre benutrymme, och är dessutom smidigare. nu när det är dags för tjockare kläder räcker inte internbältena i duoflexen till heller, men i twowayen var de för korta redan förra vintern (har en twoway till lillasyster, därför vet jag)
Skrivet av    maja