Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

25 barn på två frottéhanddukar!!

Skrivet av illen
På min flickas förskoleklass är detta vad som erbjuds att torka händerna på efter toalett besök.
Vad tycker ni??
Svar på tråden: 25 barn på två frottéhanddukar!!

Det finns en undersökning

om visserligern är gjord i en grupp på 3-6åringar. Men som tydligt visar att antalet sjukdagar för baren sjönk drastiskt när man införde personliga handdukar. Pappershanddukar är faktiskt bra, av hygiernskäl. Det kan säkert finnas pedagogiska och miljötekninska skäl till tyghanddukarna. Men föreslå då personliga. Det blir itne emr tvätt, ör har de bara två måste ju dessa (hoppas jag) bytas varje dag. Annars måste jag råda dig till att stoppa en förpackninga pappersnäsdukar i fickan på barnet och lära henne använda dem.
Skrivet av    Sofia*

Va

På vårt dagis har alla varsin handuk och vi har diskusioner om ifall de hänger för tätt på storbarnsavdelningen. På småbarn så var varje handuksplats avdelad så det blev ett eget litet bås. Om barnen inte har personliga handukar så smittar de varandra och man får nog ingen större effekt av att tvätta händerna ofta. Inför pappershandukar om de inte får varsin handuk som tvättas ofta.
Skrivet av    milla

Inget bra!

När dottern gick på dagis hade de varsin handduk men så kom på de att barnen var lite slöa och använda de som hängde närmast. Det gick lite magsjuka samtidigt.. så de bytte ut handdukarna till pappershanddukar och magsjukan försvann.
Skrivet av    Mathea

Vilken undersökning?

Jag undrar om du kommer ihåg var du sett undersökningen? Jag har nämligen inte tänkt att gå med på att det bara finns två smutsiga handdukar, det kan vara bra att ha ett bevis i form av en undersökning som ett argument. Tack för att du svarade.
Skrivet av    illen

Undersökningen

Undersökningen gjordes för ca 4-5 åpr sedan. Då debatterades mycke tom att barn som var ute minst en timme om dagen var mycket friskare osv. Det var i den vevan den kom. Men jag minns inte vem som gjorde undersökningen tyvärr. Men jag tror att föräldratidningarna skrev om den. Du kan ju kanske söka i deras arkiv och få en hänvisning. Kolla på skolverket också de hänvisar också vidare. JAg ska leta och se om jag kan hitta den och i så fall återkommer jag med mer information. Om inte annat så hör av dig till en smittskyddsläkare eller en barnläkare på närmsta sjukhus, de kommer garanterat att hjälpa dig att skriva ett utlåtande om smittrisken med att dela handduk med så många.
Skrivet av    Sofia*

Tack (IMT)

.
Skrivet av    illen

När du

hittat undersökningen och ska tala med personalen (härligt att du skriver att du \"inte tänker gå med på\"!), ring också kommunen (är det här verkligen ett kommunalt ställe?)och \"skvallra\" lite - vet att i vissa kommuner föranleder sånt här snusk en kommentar från administrationen.... Lycka till!
Skrivet av    Hanna

Artiklar från Familjeliv