Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Någon mer höstpojke med bara en testikel?

Skrivet av Nissa, R-02 och M-04
Vi ska på ettårskontroll imorgon och jag antar att läkaren kommer att komma med mer info nu eftersom testikeln fortfarande inte trillat på plats.
Är det någon mer i samma sits kan vi jämföra information och vara lite stöd för varandra!
Svar på tråden: Någon mer höstpojke med bara en testikel?

Ja, kanske

På sexmånaderskollen sa läkaren att båda var nere, men på tiomånaderskollen var de visst inte det, så BVC-sköterskan fick känna på ettårskollen och hon trodde inte att båda var nere. Så nu på torsdag skall vi träffa läkaren igen så får vi veta. Jag skall ärligt säga att jag inte satt mig in i detta på något sätt. Får du veta något matnyttigt imorrn så skriv gärna.
Skrivet av    Pinalen m Andreas 4/9

inte 04 höstpojke ,men en 02:a

Min pojk på 3 år har bara en testikel. han gjorde en titthålskirurgi i förra veckan för att leta efter nr2, men den hittades inte. Vi är med i en studie på AL så därför gjordes operationen sent. Har du frågor,så fråga mig gärna, så ska jag svara så gott det går.
Skrivet av    Rosie med Ida 17/11

Har den aldrig varit nere?

William höstkille 2002 har inte bollarna på plats, men dom har varit nere, och dom kan föra dem fram och tillbaka. Vi fick åka till Astrid lindgren både till ultraljud och kirurgen. Men eftersom dom har varit nere, typ när han var nyfödd, så är det tydlingen ingen fara. Dom vandrar ner om han får feber! Dom på kirurgen sa att om den aldrig hade varit nere, eller om det inte gick att föra ner den skulle man operera, då drar man ner testikel på plats i påsen, och syr igen så den inte kan vandra upp igen. Lillebror har haft sina nere, men nu har dom vandrat upp på honom också. Men på William kommer det inte bli någon extra koll, utan bara de vanliga på BVC och i skolan. Han är 3 år nu, kollen på kirurgen gjordes i våras. Lycka till!
Skrivet av    Annisan2oktoberboys

Det enda läkaren sa....

.. var att vi skulle kolla igen vid 18 mån kontrollen. Om den inte kommit ned vid 2 årskontrollen skulle man sätta in hormonbehandling. Jag är övertygad om att hon förut sa att man skulle börja med behandling efter ettårskontrollen, men så lät det inte nu. Vad har du fått höra? (För du har väl varit på kontroll nu?)
Skrivet av    Nissa, R-02 och M-04

Hittades inte?

Kunde man fastställa att han bara har en, eller ska man leta eftre den igen? Om den inte hittas -men finns- vad är då riskenna? Räknas det alltså som sent att operera vid 3 års ålder? Många frågor, svara gärna om du vill och kan! :)
Skrivet av    Nissa, R-02 och M-04

Nix!

Den har aldrig varit på plats. Barnläkaren på BB påstod att han KANSKE kände den precis vid penisroten, men efter den undersökningen har ingen mer undersökning gjorts. Det måste vara lite skönt att veta att båda finns, även om man klarar sig bra med bara en testikel.
Skrivet av    Nissa, R-02 och M-04

Lite pinsamt detta...

...men jag vet faktiskt inte vad läkaren sa! Vi fick komma in lite tidigare, precis när vi kommit innanför dörren med vagnen, så jag hann inte riktigt samla tankarna. Hursomhelst så var bara ena kulan nere så någon fortsättning blir det väl. Hon sa något om en remiss också men jag minns inte vad.
Skrivet av    Pinalen m Andreas 4/9

ja han har bara en

det kunde han med säkerhet säga, efter tre ultraljud och nu operation. Han har lika stor chans att bli pappa som alla andra, den som finns blir extra effektiv. Ofta så brukar den som finns vara en aning större än normalt, om den andra saknas helt. vad jag förstått så brukar man operera vi ett års ålder, men i studien som vi är med i ska de kolla vad som är bäst att operera tidigt eller sent, vi blev lottade att göra den sent.
Skrivet av    Rosie med Ida 17/11

Så kan det gå!

Men när ni får remissen kan du väl skriva och berätta vad där står? Kanske det dröje rnågot halvår som i värt fall?
Skrivet av    Nissa, R-02 och M-04

Artiklar från Familjeliv