Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hjälp, hur gör man för att orka...

Skrivet av Annie
Hur får ni orken att räcka, alla hemmamammor?

Hos oss är det jag som tar det mesta hemarbetet, tiden med barnen och trädgårdsarbetet. Just nu är det äppelskörd, fixa äppelmos, klyftor osv. Tycker jag inte gör annat än att plocka äpplen och ta bort fallfrukt. Försöker hinna resten av trädgården också men det mesta får vara... tar det sen.. :o)

Inne är det det vanliga, städa, laga mat (vi delar ibland), handla, fixa handlingslista och matlista, tvätta, vika tvätt osv osv. Barnen ska stimuleras men eftersom de leker bra ihop blir det oftast så att jag tar hand om ettåringen och de två "stora" (6 och 4 år) leker ihop på eftermiddagen när 6-åringen kommit hem.

Vi har lite djur också som ska ha sitt även om de får stå över ibland, oftast kan vi involvera barnen i deras skötsel, ibland inte... beror på vad barnen vill också.

Känner att jag stressas sönder ibland. När jag jobbade för ca 2 år sen hade jag det rätt stressigt med både jobb och studier samtidigt och fick då stressymtom i nacke/axlar. Muskelspänningar och värk. Har fått tillbaka det nu. Svårt att sova + att ettåringen inte alltid sover hela nätterna.

Jag har ett extrajobb tre kvällar, eller tre tidiga mornar/vecka, beror på makens skift när på dygnet jag jobbar. Ger lite extrainkomst och det är ju aldrig fel.

Känner att jag är så trött, mest fysiskt trött men också mentalt. Måste ofta ta Panodil för att få sova bra på natten p g a muskelvärk. Vill ta det lugnare men vet inte hur. Har alltid fullt upp, sitter sällan längre än 20 min på dagen och då oftast vid lunchtid eller så... Känner mig så stressad... Allt ska göras nu känns det som, eller allra helst igår...

Skulle vilja hitta nån bra teknik för att få en lugnare tillvaro. Tiden kommer väl aldrig att räcka till men jag känner själv att jag håller på att gå sönder både fysiskt och psykiskt. Men vi har det ju såhär just nu, mycket att göra. Maken jobbar mycket och har utesaker att göra när han kommer hem också. Förändringar sker långsamt här. Jag vill att han ska hjälpa till att plocka undan mer, han tar inte ens bort sin egen post från köket oftare än ca 1 gång/vecka efter påminnelser. Annars hjälper han till när han kan, han är lat men ingen mansgris :o) Lagar mat och diskar ganska ofta, byter blöjor, lägger barn osv...

Hur gör ni hemma hos Er? Hur pusslar ni ihop allt? Man vill ju ha tid allt, om så bara lite tid så känns det som om allt behöver sin tid men barnen behöver mest.
Svar på tråden: Hjälp, hur gör man för att orka...

Jag säger nej till husdjur o allt extra jobb

Jag jobbar som lokalvårdare 2 kv/veckan. Tar hand om två barn - 7,5 år och 2 år. Sambon jobbar ofta över, typ till kl 19 eller tom 22...men inte jämt. Har INGA djur...stora tösen allergisk...men jag säger nej iaf till djur. Sett min syster slita sönder sej med djur,barn,tomt och jobb.... Jag säger oxå nej till \"extra jobb\" om jag inte verkligen verkligen vill göra det. Har bekanta som ger bort äpplen när de inte orkar fixa med dem.*själv bor jag i lägenhet* Sambon dammsuger o svabbar 1 ggn i veckan...tvättar då och då. Diskar då och då...iaf nån ggn varje vecka. Det funkar bra. =) För MIG är Öppna förskolan viktig. Har varit hemmamamma i 7,5 år och tycker alla barn behöver komma ut. Stora tjejen va hemma till 6 år men fortsätter å och då följa me ut på saker med lillan.... Idag tex kl 14:30-17:00 var vi på Öf som är för alla mellan 0-100 år och fikade o lekte o ritade....sen hem o åt pasta som var fördigt i kylen...diskade snabbt upp de 3 tallrikarna o glasen...sen Bollibompa-mys...sen kom sambon....I morgon: frukost o skicka tösa till skolan...diska o bädda...sen till Öf med lillan kl 9-12...hämta stora tjejjan från skolan...hem o tvätta...*inget mer hemma den dagen*...sen jobba... Personligen ser jag till att det då o då finns färdig mat i kylen...gör en dubbel sats tex dagen innan. Sparar mkt svett o tårar här iaf. Disk o bädda gör jag på morgonen, sen pyser jag oftast ut och hemmet står fint när vi kommer tbx. =)) Hör mååånga säga att de inte har tid att gå iväg, eller ork....jag har oxå mått så. Nu mår jag bättre. Hemmet blir finare av att vi inte e hemma 100% *haha* Jag fixade inte detta för 3 år sen...då var det alltid en röra, stor disk,tvätt,grejjer....jag hade migrän ofta...sömnproblem...nu har jag liksom ett system o det går av rena farten. Samma rutin typ varje morgon. Ofta är jag klar till kl 9-10. Hobbyes då? Promenader, skriva brev,gå på bio,vara med vänner...det är ett måste för mej att jag ska orka. =) Har oxå känt mej lite slut senaste tiden...hösttrött liksom...då piggar vår bra Öf upp...ska dit imorgon o få ett gott skratt o kaffe med 2 nya vänner... Kramis
Skrivet av    Mamma till Denise 98 &Minna 03

finns det inga hemmapappor här?

...
Skrivet av    Mickan29

Vi har en hemmapappa här!

Men tyvärr bara ganska tillfälligt (2,5 månad) medan jag har mitt korta vikariat - sen är det dags för nästa bebis igen och den kan ju tyvärr inte pappan föda/amma även om jag gärna låtit honom ta den biten den här ggn ;-) Denna hemmapappa är inte lika intresserad av att surfa runt på AFF som jag är, annars hade han kanske varit med i diskussionerna här.
Skrivet av    :: tösen :: m Otto + bf 15/1

Här finns en hemmapappa

emellanåt, men han är inte intresserad av AFF. Men ändå. Fast nu är det mest jag som är hemma, får lite vick ibland och då får han vara hemma. Roligt är det. Själv då?
Skrivet av    -Majsan-

Skalar bort.

Nu har jag inga äppelträd... _men_ tänk på varför du har dem! Kanske kan du hoppa över att mosa och klyfta ett år och bara ge bort äpplena till skolan eller nåt. Kanske räcker med en burk hemma. Det ska ju vara roligt, ingen överlevnadssak. Nu har jag i och för sej ingen trädgård heller... Och så skulle jag tänka över det där med extrajobbet också, för det är ett heltidsjobb att vara hemmaförälder, det räcker. Om det inte är en överlevnadssak förstås. Hoppas det lättar för dej snart.
Skrivet av    -Majsan-

Vi har en hemmapappa!

Vi har en pappa som har varit hemma 1 år med första barnet, 1 år och 8 mån med andra barnet och som planerar att vara hemma drygt 1 år med trean också.
Skrivet av    Marie m A, L & S

Artiklar från Familjeliv